Zavřít reklamu

apple-diagnostika-icon

Uvnitř MacBooku a iMacu nalezneme stovky hardwarových komponentů. Kdykoliv se může stát, že dojde k náhodnému poškození některé z komponent. Pokud se vám zdá, že například Wi-Fi anténa, baterie nebo reproduktor nepracuje správně, tak s tím vám pomůže skrytá služba Apple Diagnostics. Jedná se o službu, která provede testy všech důležitých hardwarových komponentů, které se v Macu nachází. Pokud Apple Diagnostics najde problém, pomůže vám ho ihned vyřešit – ať už resetováním komponenty nebo vás rovnou odkáže na Apple podporu, kam zároveň zašle i všechna diagnostická čísla.

Důležité je podotknout, že funkce Apple Diagnostics je dostupná pouze na Macu a MacBooku, který byl uveden na trh po červenci roku 2013. Pokud máte starší MacBook spustí se vám našim návodem funkce Apple Hardware Test, která je podobná.

Než spustíme samotný nástroj, musíme odpojit všechna externí zařízení kromě klávesnice, myši, displeje a případně ethernetového kabelu. Je důležité také odpojit všechny externí optické disky. Před spuštěním nástroje Apple Diagnostics byste měli být připojeni k internetu. Pokud není nástroj Apple Diagnostics nalezen na interním spouštěcím svazku, spustí se místo toho jeho internetová verze. Pokud budete testovat MacBook, tak ještě připojte MagSafe konektor a umístěte svůj MacBook na pevný, plochý a stabilní povrch. Základní informace jsme si řekli, jak ale nástroj Apple Diagnostics spustit?

Nejprve musíme Mac/MacBook vypnout. Poté stisknutím tlačítka napájení počítač zapneme a okamžitě podržíme klávesu „D“ dokud se nespustí Apple Diagnostics. Mac by měl automaticky poznat jazyk, který je nastaven v Macu jako primární. Pokud se tak nestane, budete mít možnost vybrat si jazyk, který vás bude celým procesem provázet. Poté se test, který trvá přibližně 2-3 minuty spustí.

apple-diagnostics

Pokud nejsou nalezeny žádné potíže, zobrazí se nápis „Nebyly nalezeny žádné potíže“, pokud byly nalezeny potíže, tak nástroj Apple Diagnostics vám zobrazí stručný popis spolu s referenčními kódy a dalšími pokyny. Tím je proces dokončen a stačí počítač vypnout. Co dělat dál, pokud nástroj nalezl nějaké problémy? Zkontrolujte zapnutím, zda-li problém přetrvává. Pokud ano, zopakujte test a po dokončení stiskněte CMD + G, počítač se restartuje a automaticky se spustí Safari a webová stránka podpory. Stránka pak vypadá opravdu velice individuálně, proto neexistuje návod, jak dále postupovat. Apple má ale tuto stránky podpory skvěle udělanou a bude vás stránka automaticky navigovat.

apple_diagnostics_fb

*Zdroj: Apple.com

Dnes nejčtenější

.