Zavřít reklamu

Apple Battery CaseJiž několik měsíců panují zvěsti o tom, že iPhone 7 se nedočká 3,5mm jacku pro sluchátka. Apple si nedávno patentoval speciální pouzdro pro iPhone, které by chybějící jack mohlo nahrazovat, přesto si musíme uvědomit, že Apple vlastní stovky patentů, které zatím nikdy nepoužil. Tento patent ale potvrzuje teorii o iPhonu 7, kterou přesto nedávno vyvrátila francouzská stránka Nowhereelse.fr. Apple oficiálně popsal patent jako „Kombinovaný mobilní kryt s audio jackem“.

V patentu Apple říká, že jeho elektronická zařízení jsou stále tenčí. A tak není divu, že by rád odstranil 3,5mm jack, který opravdu zabírá uvnitř těla iPhonu mnoho místa. Chybějící jack konektor by tedy bez problému mohlo nahradit nově patentované pouzdro, které by mohlo být vytvořeno například z polymeru. Kryt/pouzdro může být vytvořeno integrálně z jedné nebo více úplných a částečných stěn audio jacku, které by společně tvořily jeden kus polymeru nebo kovu. Zbývající stěny by se taktéž mohly přeformovat aby vytvořili kompletní audio vstup.

patent-pouzdro-jack

Applu byl také udělen patent pro dálkové ovládání kamery v iPhonu nebo iPadu. Nový patent popisuje fotoaparát, který je schopen zachytit statické snímky a videa. Ovládat fotoaparát by bylo možné i pomocí příslušenství – dálkového ovladače.

Zmiňovaný ovladač by mohl automaticky přijímat notifikace, pokud by došlo ke změně stavu fotoaparátu. Uživatel by také mohl přímo na ovladači měnit konfiguraci fotoaparátu a hlavně by přes ovladač mohl mačkat spoušť fotoaparátu. iPhone nebo iPad by zároveň ihned zobrazoval na dálkovém ovladači viděný objekt. To by opět posunulo fotoaparát v iPhonu na opravdu ještě profesionálnější úroveň.

patent_ovladac

*Zdroj: Appleworld.today

Dnes nejčtenější

.