Zavřít reklamu

iPhone SE icon 8

Apple představil 21. března iPhone SE, který je také označován jako nástupce modelu 5S. Uživatelům nabídne oproti 5S především mnohem rychlejší procesor, perfektní foťák na který lze pořizovat Live Photos a v neposlední řadě také novou barvu Rose Gold, která je určena především pro něžnější pohlaví. Tim Cook mluvil o novém iPhonu velice nadšeně při zveřejňování finančních výsledků Applu pro druhé čtvrtletí roku 2016.

Nejnovější zdroje naznačuji, že Apple zvýšil objednávky komponentů, které se na výrobu iPhonu SE používají. Nejvíce se nelíbí iPhone SE výrobcům 4palcových mobilních telefonů, protože iPhone SE svou nižší cenou může bez problému konkurovat nejenom 4palcovým Android telefonům.

Někteří, včetně Tima Cooka si stojí za názorem, že iPhone SE dokáže především na rozvíjecích se trzích přilákat stávající Android uživatele. Podle The Independet si iPhone SE údajně zakoupí až 80% majitelů staršího iPhonu 5s. Největší zájem zaznamenal Apple podle CNBC v Číně, kde si nový iPhone SE předobjednalo přes 3,4 milionů tamních obyvatel. Nová zpráva od dodavatelského řetězce říká, že tamní značky jako je Xiaomi a Huawei ztratily velký podíl a jsou zasaženy prodejností aktuálně nejlevnějšího iPhonu.

iphone se - 1

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.