Zavřít reklamu

iPhone 7 smart connectorPředstavení iPhonu 7 se blíží, a tak se objevují téměř každý týden zajímavé informace o jeho výbavě a funkcích. Všichni významní analytici se shodují, že nový iPhone 7 nebude mít 3,5mm jack pro sluchátka, a také bychom se u iPhonu 7 Plus měli dočkat nového duálního fotoaparátu. Na portálu MacFan bylo nedávno zveřejněno údajné schéma iPhonu 7, které naznačuje přítomost Smart Connectoru na zádech telefonu. My si v tomto článku povíme, jakou funkci by v případě iPhonu plnil.

Apple již Smart Connector použil u iPadu Pro. V případě iPadu zatím slouží k připojení klávesnice Smart Keyboard a dalšího příslušenství. Dokonce bylo zjištěno, že je možné přes Smart Connector aktualizovat firmware v připojeném příslušenství.

V první řadě bychom se stejně jako u iPadu Pro měli dočkat zmiňované externí klávesnice. Přesto je podle zmiňovaného schématu je konektor nešťastně umístěn na zadní straně. Přesto se externí klávesnice jeví jako jedna z variant, kterou by Apple využil.

Například uživatel DaringFireball předpovídá, že by mohla být na Smart Connector připojena externí baterie, která by byla ve speciálním krytu (Battery Case). Tudíž by se jako u aktuálních externích baterií nemusel kryt zastrkávat do Lightning konektoru.

Majitelé Apple Watch mi dají za pravdu, že nabíjení je díky magnetické nabíječce naprosto pohodlné a perfektní. Někteří analytici se domnívají, že by neměl být problém přes Smart Connector iPhone nabíjet, což naznačuje bezdrátové nabíjení, které by mnoho uživatelů ocenilo.

iPhone 7 smart connector FB

*Zdroj: iPhonehacks.com

Dnes nejčtenější

.