Zavřít reklamu

25607_02_11_15_Apple pencilApple Pencil je velmi důležitým doplňkem iPadů Pro, obzvlášť pokud se věnujete malování či jiné formě grafických prací. Mnoho uživatelů, si tento „nový stylus“ velmi pochvaluje. Zejména pak jeho funkčnost, která roste s možnostmi využívaných aplikací. Je tedy nad slunce jasné, že bude Apple tento produkt dál vyvíjet a rozvíjet jeho použití. Na veřejnosti se objevil patent, který má právě tuto novou generaci řešit. V patentu se nachází spoustu indicií o tom, jakými změnami Apple Pencil do druhé generace projde. 

Patent který je určený pro „Intelligent Stylus“ popisuje zařízení obsahující několik senzorů, mikroprocesor a využití pokročilých algoritmů které se postarají o správnou detekci všelijakých gest. Systémy uvnitř „tužky“ a iPadu tak umí rozpoznat přesnou polohu, sílu tlaku, úhel náklonu a mnoho dalších parametrů, které zásadně ovlivní to, jak si iPad operaci se stylusem vyloží. Takto v podstatě Apple Pencil funguje již dnes, novinek má ovšem přijít poměrně dost.

Jednou ze zásadních změn (a tou, po které v současné době touží mnoho majitelů současné generace), je možnost výměny jednotlivých hrotů. Hroty se mohou lišit jak tvarem a použitím, tak vnitřní hardwarovou strukturou. Můžeme tak mimo hroty na malování (simulující například tužku, pero, štětec a další) mít například i hroty tlakově senzorické, s kamerou, svítilnou, barevným senzorem atd. Každý nový hrot pak nabízí plejádu možností využití.

16752-13787-160503-Pencil-l

Od tohoto modulárního řešení si Apple velmi slibuje. Mimo produktivní výhody, které může velký výběr hrotů nabízet, je zde také prostor pro novou úroveň zabezpečení. Nový Apple Pencil by mohli mít snímač otisků prstů, a jejich použití na iPadu by předcházela autorizace majitele, bez které by stylus nefungoval. Nebo naopak, pomocí autorizačních metod půjde používat více stylusů na jednom zařízení. V patentu je také zmínka o dalším senzoru, tentokrát na horní straně zařízení. Tento senzor by měl fungovat stejně, jako ty v jednotlivých hrotech, a mohl by být využívaný třeba pro potřeby gumování, nebo jako multifunkční tlačítko. Tento horní „port“ by měl být také modulární. Apple Pencil má velmi slušně našlápnuto a první generace úspěšně vyšlapuje cestičku svému nástupci. Jaký bude, se možná dozvíme už v září.

16752-13789-160503-Pencil-3-l

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.