Zavřít reklamu

iPad Pro icon 5

Apple do nového 9,7palcového iPadu Pro, integroval novou technologii, která se jmenuje True Tone display. Technologie respektive funkce upravuje vyvážení bílé barvy a určuje intenzitu bílého světla. Hlavní myšlenkou celého konceptu je, že bílá barva má tendenci vypadat jinak na jiném osvětlení a Apple chce, abyste vždy viděli perfektní obraz. Apple aktuálně má dvě funkce True Tone, které jsou naprosto odlišné, my si v tomto článku řekneme o každé z nich.

 

True Tone blesk
Když Apple představoval iPhone 5S, ukázalo se, že má jiný blesk, který Apple pojmenoval jako „True Tone blesk“. Je vytvořen ze dvou LED diod – bílé a žluté. Jednoduše řečeno, pokud stisknete spoušť fotoaparátu, tak iPhone opravdu rychle pomocí algoritmů vypočítá, jaká má být světelnost každé diody. iPhone tak dokáže vytvořit více než 1000 různých barevných „teplot“. Ve výsledku vyfotí co nejlepší a vyváženou fotografii.

AppleTownHall-903

True Tone displej
Funkce, které se budeme věnovat více, protože je poněkud nová, se také jmenuje „True Tone“, ale má příponu display. Nový 9,7″ iPad Pro je vybaven čtyřmi senzory, které měří barvy okolního světla a také jas. Podle těchto informací poté iPad vyhodnotí informace a upraví „barvu“ displeje tak, aby vám váš přímý pohled na displej připadal co nejpřirozenější. Tuto technologii využívají některé stolní monitory delší dobu. Funkce je zatím dostupná pouze u 9,7palcového iPadu, ale očekává se, že by ji Apple integroval do iPhonu 7.

Apple uvádí: „9,7palcový iPad Pro obsahuje pokročilé zobrazovací technologie, včetně True Tone displeje, který využívá čtyřkanálové snímače okolního osvětlení a automaticky přizpůsobuje barvy či intenzitu displeje světelným podmínkám prostředí. Ať jste, kde jste, z displeje True Tone technologií se čte skoro tak přirozeně a pohodlně jako z papíru.“

Funkce True Tone je ve výchozím nastavení iPadu Pro povolená. Jak ale funkci vypnout a následně zapnout? Nejprve půjdeme do Nastavení, kde vybereme možnost Zobrazení a jas. V sekci Jas můžeme vidět funkci True Tone, kterou můžeme přepínačem vypnout nebo zapnout. Výsledek je okamžitý.

true-tone-display-ipad-on-off

*Zdroj: Pocket-lint.com

Dnes nejčtenější

.