Zavřít reklamu

swift_iconDlouhou řadu let museli vývojáři programovat aplikace a hry pro iOS, tedy pro iPhone, iPod touch a iPad, v jazyce Obective-C. To vlastně mohou dodnes, ale Apple téměř před dvěma lety znenadání ukázal nový programovací jazyk Swift, který z Objective-C vychází, ale je výrazně jednodušší a pro mladé vývojáře, kteří s programováním začínají, také mnohem atraktivnější. Jenže dlouholetí programátoři, kteří mají své starší projekty v Objective-C, by museli všechny své aplikace do Swiftu přepsat, kdyby chtěli na nový jazyk přejít, aby drželi krok. Naštěstí existuje řešení.

Po nějaké době od představení jazyku Swift, se totiž začaly objevovat různé programy a nástroje, které umožňují přeformátovat Objective-C na Swift. Jednou z těch nejlepších je webový nástroj MyAppConverter, který nejenom umožňuje převádět Objective-C na Swift, ale také do Javy, tudíž aplikace pro iOS může být velice snadno použita i pro Android, aniž by bylo třeba celý kód přepsat.

Zní to jednoduše a jednoduché to také je. Na stránkách totiž stačí jen zvolit, zda chcete kód do Swiftu nebo pro Android (Java), zkopírujete kód a nástroj jej převede. Bohužel takto si můžete nechat převést jen jednodušší aplikace. Budou se totiž lišit použité knihovny a složité aplikace rozhodně nepřevedete 1:1, tudíž budete muset kód dodatečně upravit nebo dokonce přepsat. Pro školní projekty jde ale o užitečný nástroj, který může ušetřit spoustu času.

MyAppConverter
swift 2

*zdroj: czechcrunch

Dnes nejčtenější

.