Zavřít reklamu

Tim Cook laugh iconKonferenční hovor o hospodářských výsledcích Applu, který probíhal v úterý večer, přinesl spoustu zajímavých informací. Kromě obvyklých ekonomických údajů, o kterých jsme psali zde, vyšlo najevo, že se Apple nebrání další akvizici, která by rozšířila jejich technologické možnosti a (zejména patentové) zázemí. Během hovoru Tim Cook potvrdil, že Apple stále hledá zajímavé subjekty, jejichž nákup by přinesl společnosti nějaké nové a zásadní příležitosti k růstu. Ještě k tomu dodal, že by společnost mohla přijít s akvizicí, který by byla ještě větší, než byl nákup značky Beats.

Za Beats Apple zaplatil více než 3 miliardy dolarů, a dle Cooka by neměla společnost sebemenší problém podobný, a klidně i větší, obchod zopakovat. Cook se vyjádřil ve smyslu, že v Applu neustále sledují situaci na trhu a čekají, jestli se neobjeví nějaký zajímavý subjekt, který by zapadal do toho, co Apple dělá, nebo by představoval něco, v čem Apple vidí možnou budoucnost. Velikost onoho subjektu prý není důležitá, ale rozhodně se nebrání nákupu, který by co do velikosti, byl větší než kterýkoliv dosavadní. Největší momentální akvizicí byla již zmiňovaná značka Beats. Za poslední rok prý Apple koupil 15 různých společností.

Důležitým luxusem, který si Apple může dovolit, je nehledat pouze služby, co generují zisk a uživatele. Toho mají dostatek už v současné době. Proto se mohou zaměřovat i na čistě technologické a zajímavé projekty, které jim mohou například urychlit vstup na nějaký nový trh. Finance na nákupy má Apple obrovské. Finanční rezerva společnosti přesahuje 250 miliard dolarů, tudíž je rozhodně odkud brát. V poslední době se mluvilo o eventuální akvizici Dropboxu, ale po počáteční vlně spekulací se o dalších informacích slehla zem.

Tim Cook money FB

Zdroj: Yahoo Finance

Dnes nejčtenější

.