Zavřít reklamu

telephon - no - icon

Občas každý z nás, když jde po ulici zkontroluje například zprávy na Facebooku. To je samozřejmě nebezpečné, pokud se blížíme k přechodu pro chodce. Aby se předešlo problémům, které by mohly skončit sražením osoby která kouká do svého mobilní telefonu, přišla radnice města Augsburg se zajímavým nápadem. Aby uživatelé nepřehlídli semafor a přechod pro chodce, nechala radnice přímo do asfaltu na začátek přechodu nainstalovat semafory.

Poněkud netradiční nápad dostala radnice Augsburgu poté, co tramvaj srazila patnáctiletou dívku, která při přecházení koukala do svého mobilního telefonu. Radnice je za nápad chválena a sama mluvčí řekla, že lidé jsou díky semaforům v asfaltu o něco pozornější.

Podle mluvčí vynaložilo vedení města prostředky na silniční semafor moudře i s ohledem na nedávný výzkum, který potvrdil, že téměř 20 procent chodců rozptylují jejich mobilní telefony. Největší riziko je logicky u mladých lidí.

iPhone - přechod

Podobný problém se týká většiny nejenom Evropských měst. Nedávno Washingtonstká univerzita ve svém průzkumu zjistila, že jeden ze tří Američanů píše na nebezpečných křižovatkách zprávu. Podle The Washington Post stojí tento špatný zvyk mnoho chodců život. V Čínském Čchung-čching už v roce 2014 zavedla radnice na chodníku pás vyhrazený pro „smombies“ – slovo se skládá z anglického smartphone a zombie.

546404-top_foto1-yz86f

*Zdroj: Novinky.cz

Dnes nejčtenější

.