Zavřít reklamu

Apple drops iconDopady a závěry z úterního konferenčního hovoru o hospodářských výsledcích jsou různé, a tento hovor byl také studnicí pro nové informace. O celkových výsledcích jsme vás informovali zde, o tom, že Apple stále hledá nové společnosti k nákupu pak zde. Dalším důležitým prvkem, který onen konferenční hovor ovlivnil, jsou akcie. A právě akcie Applu utržily slušnou ránu poté, co vyšlo najevo, že si Apple nevede tak dobře, jak bývalo zvykem (i přes to, že si pořád vede líp než ostatních 99% technologických společností). 

V návaznosti na zveřejnění finančních výsledků za první kvartál, ztratily akcie Applu více než 8% na své celkové hodnotě. Oněch 8% znamená, že hodnota společnosti se na základě hodnoty akcií propadla o 40 miliard dolarů. Jen tak pro zajímavost, 40 miliard dolarů je zhruba hodnota společnosti Netflix. Od úterního večera ale akcie pomalu ale jistě sílí a v současné době jsou „jen“ 6,55% pod původní hodnotou.

Vzhledem k enormní velikosti Applu mají takovéto propady akcií poměrně dalekosáhlé důsledky. Nejvíce takovéto výkyvy zasáhnou společnosti, které mají v akciích Applu investované větší množství prostředku. Například švýcarská Swiss National Bank, která je jedním z největších akcionářů Apple, přišla díky tomuto propadu o zhruba 80 milionů dolarů. Přes noc. Švýcarská národní banka do akcií Applu výrazně investovala na konci loňského roku. Teď musí čekat, zda-li se akcie vrátí na svou původní hodnotu, nebo jestli ztráta bude trvalá. Pro běžné smrtelníky (kteří nemají v akciích Apple miliony korun/dolarů) se ale vlastně nic moc nestalo. Společnost se z prvního slabšího kvartálu rozhodně nezhroutí a své produkty bude prodávat vesele dál. Uvidíme, jak si povede ve zbytku roku.


stocks_3b-780x521

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.