Zavřít reklamu

Apple Watch Edition icon

Jedny z nejprodávanějších chytrých hodinek na trhu – Apple Watch, si připisují na své konto další pěkná čísla. Nejenom že, dle měření analytické firmy NetBase, jsou nejluxusnější hodinky na trhu a zároveň jediné chytré hodinky, které mají titul “luxusní produkt”, ale také vydělaly Applu přes 6 miliard amerických dolarů. Na trhu jsou již rok, a za tu dobu vydělaly o 1,5 miliardy dolarů více, než společnost Rolex v roce 2015. Za vše podle analytiků může i luxusní edice Hermès a Edition.

Zajímavé může být, že podle Wall Street Journal, se prodalo za první rok dvakrát více Apple Watch, než první generace iPhonů. Podle analytiků se za tu dobu prodalo mezi 12 a 13 miliony kusů Apple Watch. Ve své zprávě také deník uvedl, že Apple Watch vydělaly přibližně 6 miliard (144,2 miliard Kč) dolarů v prvním roce. Pro srovnání Rolex, vydělal ve stejném časovém horizontu pouze 4,5 miliard dolarů. To dokazuje, že lidé upřednostňují více chytré hodinky, než klasické hodinky, které dle mého názoru působí více luxusněji.

Je potřeba říct, že hodinky od Applu mají jednu z nejlepších ziskových marží napříč všemi Apple produkty. Je pravděpodobné, že Rolex má však vzhledem k cenně hodinek ziskovou marži mnohem menší.

Podle dřívějšího průzkumu seznamky Luxy, ženy přesto více přitahují klasické švýcarské hodinky. Průzkum probíhal mezi 1 400 uživateli, kde bylo zjištěno, že 72% mužů nosí raději Apple Watch, než klasické hodinky, zatímco 80% žen by šlo na rande především s majiteli hodinek Rolex, které jsou ikonou bohatství a vysokého postavení ve společnosti.  Seznamka Luxy, je označována jako „Seznamka pro bohaté“. Uživatelé, kteří se chtějí na seznamku zaregistrovat, musí mít příjem větší než 200 tisíc dolarů ročně.

Apple Watch FB

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.