Zavřít reklamu

Griffin BreakSafe iconRetina MacBook s 12palcovým displejem je jistě v mnohem jedinečný, ovšem přináší také tunu kompromisů. Jedním z nich je USB-C konektor, který tak nahradil jak tradičná USB, tak i užitečný MagSafe, který je pro notebooky od Applu charakteristtický. Spousta uživatelů nemohla absenci MagSafu překousnout a možná i proto si několik z nich 12″ MacBook nepořídili. Společnost Griffin Technology však přichází s geniálním řešením, které tak řeší jeden z neduhů MacBooku. Začala prodávat totiž kabel BreakSafe, tedy jakési magnetické USB-C, jenž nahradí právě chybějící MagSafe.

BreakSafe je kabel, který disponuje magnetickou redukcí. Na jedné straně redukce je USB-C, které zasunete do Retina MacBooku a na druhé straně je magnetický konektor, který připojíte k dodávanému kabelu. Díky tomu tak můžete BreakSafe kdykoli připojit pomocí magnetu a začít MacBook nabíjet. V případě, že o kabel zavadí například děti, nestane se, že by strhly kabel i s MacBookem na zem, ale kabel se od notebooku odpojí a vy tak nemusíte, v tom horším případě, běžet do servisu a platit tisíce za opravu.

Kabel BreakSafe je dlouhý 1,8m a slouží výhradně k nabíjení MacBooku. To znamená, že přes něj nelze přenášet data ani video. Samozřejmostí je kompatibilita s originální nabíječkou od Applu, která je v krabici s 12″ MacBookem. Co některé potencionální zákazníky může odradit od koupi, je vyčuhující konektor z USB-C portu. Konektor respektive redukce je dohromady dlouhá 1,28cm, tedy z těla MaBooku vystupuje poměrně hodně.

Griffin představil kabel BreakSafe už na veletrhu CES 2016, ale až nyní se dostává do prodeje. Zakoupit jej můžete na oficiálních stránkách společnosti. Jeden kus vás vyjde na $39,99 (960 Kč). Dobrou zprávou je, že si jej můžete ze stránek nechat poslat i do České republiky nebo na Slovensko, doprava vás však vyjde na dalších $3,50, tedy nějakých 84 Kč. Bohužel se pravděpodobně nevyhnete ani clu.

Griffin BreakSafe FB

Dnes nejčtenější

.