Zavřít reklamu

Facebook iOS iconSociální síť Facebook podle The Wall Street Journal vyvíjí novou samostatnou aplikaci fotoaparátu, zaměřenou na podporu uživatelů Facebooku ke sdílení většího množství fotografií a videí. Vyvinuta týmem Facebooku v Londýně, aplikace se prý bude chovat jako běžná kamera, podobně jako třeba u Snapchatu, čímž dává uživatelům možnost rychle zachytit a sdílet fotografie a videa. Dalším prvkem, který se bude v aplikaci nacházet, je možnost vysílat skrze ni živé streamy, což se pro změnu podobá aplikacím, jako je Meerkat nebo v poslední době hodně populární Periscope.

V posledních několika měsících se právě na živé video streamy Facebook zaměřuje a přinesl tuto možnost všem uživatelům. Dříve totiž mohly vysílat pouze známé osobnosti. Aplikace by mohla být navržena tak, aby bojovala proti klesajícímu počtu fotografií a videí, které uživatelé sdílejí a přesunula tak pozornost od článků k originálnímu obsahu. Průzkum trhu provedený společností GlobalWebIndex ukázal, že v prvním čtvrtletí roku 2016, zhruba 37% uživatelů Facebooku sdílelo svou vlastní fotografii, přičemž minulý rok to bylo 46%. Každým rokem tak toto číslo klesá.

Jednou z dalších metod, jak Facebook sdílení originálního obsahu podporuje, je nabízení příspěvků na základě zájmů a oblastí, dále pak funkce „V tento den,“ která umožňuje sdílet příspěvky z minulosti. Aby nás také sociální síť přinutila více sdílet obrázky a videa, tak přidala na hlavní stránku nabídku koláže fotografií z vašeho zařízení.

Facebook FB

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.