Zavřít reklamu

Wordflow-icon

Apple v iOS 8 celkem překvapivě představil možnost stáhnout si klávesnice třetích stran. Developeři tedy nezaháleli a už od samého začátku nás zásobují těmi nejlepšími klávesnicemi, které můžeme znát například z konkurenčního Androidu. Aktuálně je údajně nejpopulárnější klávesnice SwiftKey. Mnoho uživatelů žádalo klávesnici Microsoftu – konkrétně tu, která je předinstalovaná v operačním systému Windows Mobile (Word Flow), a tentokrát se uživatelé dočkali. Bohužel, zatím mohou klávesnici stáhnout majitelů iPhonů z USA, ale očekává se, že by Microsoft měl co nejdříve vydat i verzi pro Evropu.

Psaní na iPhonu jednou rukou může být velice komplikované, a přesně na to myslel Microsoft. Klávesnice Word Flow má totiž speciální režim, který změní klasickou klávesnici na kruhovou, a ze zkušeností uživatelů můžeme říct, že je pak psaní opravdu velice pohodlné. Zmiňovanou funkci využijete především na iPhonu 6 (s) a iPhonu 6 (s) Plus, protože napsat zprávu jednou rukou na zmiňovaných iPhonech je opravdu velice složité a riskujete tím, že vám iPhone z ruky vypadne. Kruhová klávesnice bude dostupná i pro leváky. Ze strany uživatelů je nápad Microsoftu na vytvoření kruhové klávesnice velice vítaný.

wordflow

Krom zmiňované funkce nabízí uživatelům klávesnice Word Flow také predikci textu, automatickou korekci nebo také automatické učení používaných slov. Všechny uživatele také potěší několik speciálních designů, které změní vaší klávesnici design. Dokonce můžete vložit na pozadí klávesnice například vaši oblíbenou fotografii.

Instalace je jednoduchá, a čtenáři ve Spojených státech musí stáhnout klávesnici Word Flow z App Store. Poté stačí jít do Nastavení kde je potřeba vybrat možnost Klávesnice a následně kliknout na Přidat novou klávesnici. Zobrazí se seznam, ve kterém se musí zvolit zmiňovaná aplikace Word Flow. Vše je tak nastaveno a vy již můžete využívat všechny funkce klávesnice od Microsoftu.

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.