Zavřít reklamu

Apple Watch nylon icon

Apple Watch toho dokážou opravdu hodně. Můžete pomocí nich nejenom telefonovat, číst notifikace, ale také například nastartovat automobil, odemykat dveře od svého domu nebo na nich můžete jednoduše hrát hry. Ty ve většině případů jsou pouze jednoduché “klikačky,” které vám pomohou v autobuse, čekárně nebo tramvaji zkrátit čas. Bohužel velký počet aplikací je funkčních pouze s iPhonem, to by se ale mělo změnit. Apple dnes totiž informoval všechny vývojáře, že od 1. června 2016 musí být všechny aplikace zaslané na App Store nativní. Musí tak být postavené na watchOS 2 SDK nebo novějším.

Když Apple uvedl na trh hodinky Apple Watch, všechny aplikace byly závislé na iPhonu. S aktualizací watchOS 2 se to částečně změnilo a hodinky začaly podporovat takzvané nativní aplikace. Díky nativní podpoře mohou vývojáři vytvářet aplikace, které jsou nainstalování přímo v hodinkách, což významně urychluje zapínání samotných aplikací, které je u nenativních aplikacích opravdu velice pomalé. Přesto většina aplikací není stále nativní.

Lhůta pro zasílání aplikací, které musí být nativní je úmyslně zvolena na 1. června, protože je to přibližně dva týdny před konferencí Worldwide Developers Conference, na které by měly být představeny nové verze systémů iOS, OS X, watchOS a tvOS.

apple watch - homescree-fb

Dnes nejčtenější

.