Zavřít reklamu

Camera fotoaparat icon

Apple za dobu existence iPhonu posunul kvalitu fotoaparátu na téměř profesionální úroveň. 2 megapixelový fotoaparát, který přišel s prvním iPhonem, bohužel nefotil kvalitní fotografie a byl tak trochu terčem posměchu. Apple přesto opět určil směr, který začali využívat i ostatní výrobci mobilních telefonů. Dnes iPhone pořizuje při denním světle skvělé fotografie, které mohou konkurovat i některým dražším fotoaparátům. Společnost stále pracuje na vylepšení zmiňovaného fotoaparátu a nyní má více než 800 inženýrů, kteří se snaží vymyslet, jak ještě fotoaparát zlepšit.

Každý nový iPhone posouvá fotografování opět o úroveň výš. V roce 2007 byl sice iPhone terčem posměchu, dnes mu jeho skvělou zadní kameru závidí mnoho výrobců chytrých telefonů. Existuje celá řada triků, pomocí kterých budeme mít fotografie ještě hezčí a vyfocené v ten nejlepší moment. My vám v tomto článku přineseme 6 těch nejméně známých.

1. Foťte pomocí svých EarPods sluchátek
Sluchátka EarPods, která jsou součástí balení každého iPhonu mají mnohem více funkcí, než se může na první pohled zdát. Pokud otevřete aplikaci Fotoaparát a zároveň máte připojená EarPods, tak pouhým stisknutím tlačítka, které je na ovladači vyfotíte fotografii. Všimněte si, že tento trik lze použít i k zahájení a ukončení záznamu videa.

2. Zámek ostření (AE / AF Lock)
Aplikace Fotoaparát v iOS umožňuje zamknout expozici a automatické ostření. Chcete-li tuto funkci využít, stačí pouze podržet prst na objektu, na který chcete expozici uzamknout. Ihned se na displeji se vám objeví žlutý nápis EA/AF Lock, což znamená, že jak ostření, tak i expozice je zamknuta a nebude se měnit. Nyní již nic neměňte a jediné stačí pouze mačkat spoušť fotoparátu. Jakmile máte vyfoceno stačí kliknout a přeostřit na cokoli jiného, čímž expozici a ostření automaticky opět odemknete.

3. Zobrazení mřížky
Chcete-li využívat při focení pravidlo třetin, musíte mít zobrazenou mřížku. Výbornou zprávou je, že v předinstalované aplikaci lze také nastavit i zmiňovanou mřížku 3×3. Půjdeme do Nastavení -> Fotky a Fotoaparát, následně jednoduše povolíme možnost Mřížka.

Rivertree_thirds_md-2

4. Změna směru při panorama focení
Fotíte-li často panorama fotografie, určitě jste možná již zjistili, že můžete jednoduše změnit směr fotografování.

5. Otočte telefon vzhůru nohama pokud fotíte objekt na zemi
Většina uživatelů fotí na iPhone fotografie na šířku. Všimněte si, že pokud otočíte telefon „vzhůru nohama“ otočí se i všechny ikony. Vy tak budete mít ten nejnižší možný úhel při fotografování objektů na zemi.

iphone-trick-upside-down

6. Upravujte světelnost a kontrast
Vyfocené fotografie můžete snadno editovat i v iPhonu. Dobrou zprávou je, že nemusíte stahovat žádné aplikace z App Store. Perfektní „aplikaci“ pro editaci fotografií nalezneme už v samotné základní verzi iOS. Máme-li otevřenou fotografii, tak stačí pouze v pravém horním rohu kliknout na upravit.

Chceme-li upravit světelnost, barvu nebo udělat černobílou fotografii, stačí pouze kliknout na ikonu, která je níže označena červenou šipkou.

iphone-edit-camera-icon (1)

V možnosti „Upravit“ také můžeme fotku oříznout nebo na ni přidat jeden z několika pěkných filtrů.

iPohne 7 Plus camera FB

*Zdroj: Bgr.com

Dnes nejčtenější

.