Zavřít reklamu

MacBook game gaming icon

Co si budeme povídat, počítače a notebooky Mac nejsou primárně určeny na hraní her, přesto si ale na zmiňovaných zařízeních nějaké hry zahrajeme. Za zmínku stojí například Bioshock Infinate, Call of Duty 4: Modern Warfare nebo Hitman: Absolution. Všechny zmiňované hry jsou závislé na výkonu procesoru a grafické karty. Možná jste si všimli, že herní výkon je snížen na iMacu nebo Macbooku s Retina displejem. Důvod je jednoduchý – pokud spustíte hru v nativním rozlišení, pak má Mac za úkol spustit hru v rozlišení 2880 x 1440 nebo vyšším, což více zatíží procesor a grafickou kartu. Běžným řešením tohoto problému, je v individuálním nastavení hry snížit rozlišení ručně.

Ruční snížení rozlišení, přinutí hru spustit hru v menším rozlišení. Vše bude znatelně rychlejší a zároveň se zvýší FPS. Nevýhodou je, že snížením rozlišení bude hra vypadat hůře. Pokud zmenšíte rozlišení, tak se typicky sníží i kvalita vyobrazených detailů. Přesto ještě existuje způsob, který herní výkon až zdvojnásobí. Rozdíl je téměř obrovský. Jak na něj?

Pokud je hra spuštěná tak ji nejprve ukončíme. Následně půjdeme do Finderu a vybereme složku Aplikace. Stejného výsledku lze dosáhnout, pokud půjdeme do Finderu a stisnkeme CMD (⌘) + Shift + G poté vložíme tuto cestu „/Applications“. Pak musíme vyhledat hru, kterou chceme zrychlit a klikneme na ni pravým tlačítkem. V nabídce vybereme možnost Informace. Stejného okna lze docílit i zkratkou CMD (⌘) + I. Zobrazí se nám okno ve kterém uvidíme informace o hře/aplikaci. Pak stačí zaškrtnout možnost Otevřít v nízkém rozlišení. Tím je vše splněno.

retina - vykon-gif

Dokonalým příkladem využití triku může být herní strategie Civilization V. Pokud ji hrajete například na MacBooku Pro v nativním režimu, a na obrazovce se aktuálně hýbe mnoho věcí, tak FPS klesnou opravdu na minimální hodnotu. Hra se začne jednoduše řečeno sekat. Označíme-li možnost Otevřít v nízkém rozlišení, při spuštění hry se změní rozlišení a otevře se tak hra v non-retina režimu. Sice je text při bližším pohledu trochu pixelizovaný, ale hra se vůbec neseká a výkon je tak dvojnásobný, aniž by musel uživatel cokoliv nastavovat.

Funkce je obzvláště důležitá, pokud je Retina Mac připojen k televizoru pro hraní s PS4 Controllerem. Televize je ve většině případů dost daleko, takže menší rozlišení není poznat a hraní her je plynulé a v té nejvyšší možné kvalitě.

retina - vykon3-openemu

*Zdroj: Osxdaily.com

Dnes nejčtenější

.