Zavřít reklamu

samsung-logo
Minulý týden jsme vám přinesli zprávu o tom, že od příštího roku se stane Samsung hlavním dodavatelem OLED panelů pro větší iPhony. Ukázalo se, že obrazovky nebudou jedinou zakázkou pro Samsung, neboť se také bude od příštího roku starat o dodávky paměťových modulů. Apple tak znovu po pěti letech naváže se Samsungem obchodní spolupráci v oblasti paměťových čipů. Naposledy měly iPhony paměťové moduly od Samsungu v období iPhonu 5 v roce 2012. Poté Apple rozvázal spolupráci z důvodu neochoty Samsungu přizpůsobit se výrobním požadavkům.

Hlavním důvodem, proč v roce 2012 neprodloužil Apple se Samsungem spolupráci, byla neochota Samsungu zapracovat na technickém provedení jednotlivých paměťových modulů. Apple po výrobci vyžadoval, aby jednotlivé paměťové čipy byly více a lépe stíněné a aby tak nedocházelo k elektromagnetickým interferencím. Tuto výrobní změnu Samsung odmítl, tudíž šel Apple jinam. V současné době však výroba Samsungu pokročila a dostala se na požadovanou úroveň standardů Apple, tudíž mohla být spolupráce obnovena.

Lepší stínění komponent je velmi důležité, neboť blokuje interference, které mohou jinak narušovat chod ostatních funkcí zařízení, jako například 3D Touch nebo bezdrátové přenosy. Individuální stínění komponent také Applu umožní od velkého stínícího bloku, který se nachází na všech základních deskách, tudíž se uvolní místo na desce, které půjde daleko efektivněji využít.

figure-3-lga-lead-styles

iPhone SE iFixit 3

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.