Zavřít reklamu

apple car icon

Spekulací ohledně Apple Car stále přibývá. Apple před několika měsíci zaregistroval tři domény, které souvisí s autem od Applu. Společnost si také najímá ty nejlepší experty na elektromobily. Vše tedy naznačuje tomu, že budeme již brzy potkávat na silnicích novou automobilovou značku, kterou bude právě Apple. Na začátku března si Apple pronajal bývalou továrnu Pepsi, pravděpodobně na vývoj zmiňovaného auta. Německý server Handelsblatt napsal, že Apple nakonec nebyl schopen navázat spolupráci se společnostmi Daimler a BMW, které by se o výrobu Apple Car měli starat.

Jednání údajně byla přerušena ze strany Daimleru i BMW. Důvodem je prý iCloud. Apple by totiž chtěl auto s iCloudem propojit. „Auto od Applu by mělo být silně propojeno s cloudovým systémem. Němečtí výrobci automobilů totiž chtějí kompletně chránit zákazníky, tudíž by neměly být nikde v automobilu informace o majiteli,“ uvedly zdroje. Jednání s BMW byla ukončena minulý rok, zatímco jednání s Daimler skončila nedávno.

Zvěsti naznačovaly, že Apple uvažuje BMW i3 jako základ pro Apple Car. Někteří se domnívají, že Apple nepřerušil jednání s BMW úplně a měl by v nich pokračovat za několik měsíců. Podle další nové zprávy aktuálně je v čele týmu projektu Titan (Apple Car) rakouský automobilový výrobce Magna Steyr. Magna Steyr vyvíjí a produkuje dopravní prostředky výlučně na zakázku ostatních výrobců. Firma vyvinula například systém pohonu na všechna kola pro společnost Mercedes-Benz.

apple-icar-steve-jobs

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.