Zavřít reklamu

Apple Maps iconUž jste někdy zkoušeli naplánovat trasu s vašimi kamarády, kdy jste se všichni shromáždili kolem jednoho iPhonu? To je trochu nepraktické, takto maličký displej se k tomu určitě nehodí. Dokonce i iPad je mnohem menší, než jedna z těch starých velkých papírových map, které se dříve používaly. Chcete-li tedy plánovat výlety na velké obrazovce, řešením je Apple TV, kterou máte připojenou na svou velkou televizi. Stačí vám k tomu jedna aplikace s názvem TV Maps. Tato aplikace třetí strany vám umožní vyhledávat cíl, získávat informace o trasách a poté vše poslat do doprovodné aplikace v iPhonu, který vás přesměruje do originálních Apple Map.

Tým, který za aplikací stojí, použil stejné API jako mají i Apple Maps, takže to vypadá jako by to byla aplikace od Applu. K dispozici je i prohlídka Flyover, díky které si můžete prohlídnout známá místa v různých velkých městech včetně Prahy a Brna.

Jak mapy na Apple TV stáhnout

Existují dva různé způsoby, jak mapy do Apple TV dostat. Za prvé můžete na svém iPhonu stáhnout z App Store aplikaci TV maps (stojí 1,99 dolarů) a poté ji naleznete v Apple TV App Store v záložce koupených. Musíte být na obou zařízeních přihlášeni na totožném Apple ID.

V druhém případě můžete jít rovnou do App Store v Apple TV a vyhledat tam „TV Maps.“ Poté ji dáte stáhnout a zadáte své heslo k Apple ID. Nyní máte aplikaci nainstalovanou a můžete ji spustit. Ovládání je vcelku intuitivní a probíhá pomocí dotykové plochy ovladače Siri Remote.

Základní gesta pro používání map

  • vyhledávání zavoláte kliknutím a podržením dotykové plochy ovladače
  • kliknutím můžete do pole napsat či nadiktovat adresu
  • zmáčknutím tlačítka Play/Pause můžete přesunout špendlík na mapě
  • v pravé části dotykové plochy můžete přejížděním nahoru a dolů přibližovat a oddalovat mapu
  • pokud chcete naplánovat trasu, spusťte vyhledávání a klikněte na šipku směřující vpravo

Odeslání trasy do iPhonu

Pokud jste s výběrem hotovi a chcete trasu odeslat do telefonu, otevřete TV Maps na iPhonu a povolte zasílání oznámení. Na Apple TV klikněte na ikonku iPhonu v pravém horním rohu a dostanete na něm oznámení. V telefonu pak již stačí vybrat tuto trasu a aplikace vás přesměruje do Apple Map.

TV-Maps-780x488--2
directions-780x488
TV-Maps-1-780x521

 

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.