Zavřít reklamu

Kanye WestAmerický rapper a hudební producent Kanye West vydal v únoru svou nejnovější desku s názvem The Life of Pablo. Kontroverzní na tomto počinu, bez ohledu na samotnou hudbu, byl fakt, že se West rozhodl nenabídnout nové album uživatelům Apple Music. Zkrátka přišla i nejpopulárnější streamovací hudební platforma Spotify. West se rozhodl, že novou desku v elektronické podobě zveřejní pouze na málo známé platformě Tidal, kterou West částečně spolufinancuje. Tento krok kromě toho, že naštval spoustu fanoušků, donutil mnoho posluchačů k zaplacení předplatného právě zde, jelikož se mělo jednat o jediné elektronické médium, které má na desku exkluzivní práva. Teď je však všechno jinak.

Kanye West, který krátce po vydání desky brečel na twitteru o tom, že má dluh ve výši téměř 55 milionů dolarů, změnil názor na exkluzivitu svého alba. Před třemi týdny album uveřejnil na Apple Music a Spotify. Rozhořčení fanoušci mu ale rozhodně nezapomněli, že kvůli údajné exkluzivitě museli zaplatit roční předplatné Tidalu. To se jim nelíbí a proto se z jejich iniciativy zrodila hromadná žaloba vůči Westovi. Dle žaloby prý služba Tidal vydělala na údajné exkluzivitě Westova alba až 84 milionů dolarů, přitom si ale album danou exkluzivitu v rámci této služby neudrželo, tudíž byly porušeny hlavní důvody pro využívání této služby a slib o exkluzivitě desky. Navíc společnost získala informace o platících uživatelích, zejména pak osobní informace a údaje z kreditních karet. To vše na základě klamavé reklamy.

Jedním z hlavních důvodů rozhořčení fanoušků je samotný Westův tweet, kde píše že jeho nové album nebude nikdy k dispozici jak na Apple Music, tak v běžném prodeji ve fyzické podobě. Zdá se tedy, že vidina dalších peněz dokáže s názory lidí dělat divy. Možná to ale Kanye udělal pouze proto, aby splatil svůj ohromný 55 milionový dluh…

dumbass

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.