Zavřít reklamu

Tesla Motors - icon logoŘeditel Tesla Motors Elon Musk nazývá společnost Apple hřbitovem Tesly. Dle Muska totiž Apple přijímá lidi, které v Tesla Motors odmítli, nebo rovnou vyhodili. „Pokud se nedostaneš k nám, skončíš v Applu. Pokud Tě vyhodíme, pravděpodobně skončíš taky tam“. Tímto stylem odpověděl novinářům na otázku, týkající se, v poslední době častého, vyměňování zaměstnanců obou společností. Podle posledních informací to vypadá, že se Applu podařilo ulovit bývalého viceprezidenta Tesla Motors, Chrise Porritta, který ještě předtím pracoval jako hlavní inženýr pro Aston Martin.

Pro Apple je to první akvizice z Tesly, která sahá do řad vysokého managementu. Dříve Apple získal jen níže postavené inženýry, toto je ovšem naprosto odlišný případ. Chris Porritt byl v Applu přidělen na práci na „tajném projektu“. O jaký tajný projekt se jedná, je asi všem naprosto jasné. Už jen vzhledem k předchozímu působení Porritta. Shodou okolností se na počátku letošního roku ukázalo, že dosavadní vedoucí tohoto tajného projektu, opustil Apple. Náhoda? Vzhledem k jeho odchodu, a příchodu Porritta, je z nově příchozího asi ten nejzkušenější člověk zabývající se automobily. Tudíž je jeho nová pozice zcela nasnadě.

chirs-porritt

Porritt se za dobu svého působení v automobilovém průmyslu zabýval především jízdní dynamikou, strukturou vozidel a návrhem šasi. Před svým příchodem do Silicon Valley působil jako jeden z hlavních inženýrů britského automobilového průmyslu. Začínal v roce 1987 v Land Roveru, kde to dotáhl až na hlavního inženýra dohlížejícího na jízdní vlastnosti vozů. Na přelomu tisíciletí se odporoučel k Aston Martinu, kde ukončil své působiště v roce 2013, jako vedoucí inženýr. Poté se připojil k Tesla Motors jako viceprezident pro výrobu vozů, kdy pracoval na všech modelech v nabídce. Nyní je však v Applu a jen budoucnost ukáže, zda-li dokáže zužitkovat své dosavadní zkušenosti.

800px-aston_martin_db9_coupe_02

Za jeho jménem figurují takové skvosty, jako Aston Martin One-77, V12 Zagato nebo ikonický DB9. Jedním z možných důvodů, proč byl do Applu přijat, je záliba hlavního designéra společnosti, Jonyho Ivea, v Aston Martinech. Sám jich údajně několik vlastnil. Vzhledem k předchozím zkušenostem a návrhům Chrise Porritta se snad nemusíme obávat toho, že by ve finále Apple Car dopadl tak tragicky, jak se nám minulý týden snažil podsunout Motor Trend…

800px-red_aston_martin_v12_zagato_fr_iaa_2011 (1)

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.