Zavřít reklamu

macOS iconNení tomu tak dávno, co se proslýchalo, že Apple přejmenuje OS X na macOS a to už pravděpodobně s příchodem nové verze v červnu. Naznačovaly to totiž kódy v OS X, jenže později se přišlo na to, že zmíněné kódy jsou v systému už od léta, kdy probíhalo testování OS X El Capitan mezi vývojáři a veřejnými testery. Spekulace, že by tedy k přejmenování mělo dojít, zmizela stejně rychle, jak se objevila. Nyní ale znovu vyplula na povrch a nepomohl tomu nikdo jiný, než samotný Apple a to přímo na svých oficiálních stránkách. 

Společnost totiž na stránkách o životním prostředí v sekci nejčastějších otázek aktualizovala informace a tím naznačila, že by se OS X mohl skutečně přejmenovat na MacOS. V textu totiž Apple vyjmenoval všechny své systémy a vedle watchOS, tvOS, iOS stálo MacOS namísto OS X. Jakmile si toho zahraniční média všimla, okamžitě „chybu“ opravil a uvedl už současný název systému, tudíž pokud nyní na stránky zavítáte, najdete zde už OS X.

MacOS Apple stránky

Přejmenování systému ve výsledku není ani moc zajímavé. Zajímavější je ale to, že s novým jménem by mohly přijít i velké novinky. Zůstává ale otázkou jaké a jak moc velké. Apple naposledy upravil jméno desktopového systému v roce 2012, kdy z názvu vypustil slovíčko „Mac“ a zůstal jen OS X. Nyní by po vzoru watchOS, iOS a tvOS mohl systém pojmenovat macOS nebo MacOS.

Nového systému, doposud označovaného jako OS X 10.12, bychom se měli dočkat v červnu na WWDC. Od představení bude dostupný jako beta verze pro vývojáře a později během léta také pro veřejné testery, kterým se můžete stát i vy. Největší novinkou OS X 10.12 by měla být Siri, která tak konečně dorazí na desktopové počítače od Applu. Kromě asistentky bychom se měli dočkat i mírného redesignu.

macOS MacBook Air FB

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.