Zavřít reklamu

iphone se - icon

Na začátku dubna se začal prodávat nový 4palcový iPhone SE, který je svým vzhledem totožný s iPhonem 5s. Uvnitř se nachází procesor A9 a koprocesor M9. Vylepšen byl zadní fotoaparát, který má nově 12 megapixelů a dokáže natáčet ve 4K. iPhone SE se prodává ve čtyřech barevných variantách: Gold, Rose Gold, Silver a Space Gray. Je logické, že Apple vložil do nejnovějšího telefonu také zmiňovaný nejnovější procesor A9, který doplňují 2GB operační paměti RAM. iPhone SE je tak nejrychlejší 4palcový mobilní telefon. Jak ale obstojí v rychlostním testu mezi dražší konkurencí?

Konkrétně YouTuber – Jeff Springer porovnával rychlost iPhonu SE, LG G5 a Samsugnu Galaxy S7 Edge. Co si budeme povídat, parametry má iPhone SE mezi trojicí nejslabší, přesto v kombinaci s 64bitovou architekturou čipu a odladěným systémem iOS, se stává iPhone SE jedním z nejrychlejších telefonů.

V testu YouTuber zkouší na zmiňovaných telefonech spouštět 8 aplikací, včetně předinstalovaného prohlížeče. Jsme rádi, že iPhone SE za 12 990 korun, zvládl spuštění aplikací úplně nejrychleji –  v případě, že byl v testu spouštěn prohlížeč Safari, tak test trval 28,96 sekund. Pokud byl ale na iPhonu spouštěn prohlížeč Chrome, trval test 39,74 sekund. Telefon LG G5, který stojí 19 590 korun, zvládl stejný test za 35,85 sekund. Nejdražší telefon z trojice – Samsung Galaxy S7 Edge, který by vás stál přibližně 22 590 korun, zvládl test za 35,53 sekund.

Tím nám Jeff dokázal, že vyšší počet operační paměti RAM vždy nemusí znamenat rychlejší a lepší mobil, co se mobilního telefonu se systémem Android týče. iPhone SE se tak stal nejrychlejším telefonem ze zmiňované trojice.

Dnes nejčtenější

.