Zavřít reklamu

iphone-rip icon

Apple od založení společnosti vydal desítky produktů, které doslova změnily technologický svět. Zamyslete se nad tím, jak dlouho vám vydrží jeden produkt od Applu, než ho prodáte nebo ho „vyhodíte“ kvůli tomu, že se rozbil. I když produkty Applu jsou obvykle z perfektních materiálů, které vydrží déle, než produkty konkurence, tak přesto Apple v novém dokumentu, který se týká životního prostředí, prozradil, jak dlouhá je životnost jednoho zařízení.

Společnost v dokumentu uvedla: „Studie předpokládá, že uživatel má zařízení s OS X nebo tvOS (tj. iMac, MacBook nebo Apple TV) zhruba čtyři roky. Zařízení se systémem iOS nebo watchOS (tj. iPhone, iPad, iPod nebo Apple Watch) má uživatel průměrně tři roky, což je odhadovaná životnost zařízení.“ Samozřejmě, že jsou uživatelé, kteří mají stále funkční Apple II nebo Newton MessagePad, jelikož jsou to zařízení, která nejsou synonymem stárnutí.

Nejenom podle nás neexistuje žádný důvod, proč se domnívat, že lidé budou nahrazovat jejich Macy nebo iPhony jednou za tři nebo čtyři roky, protože se rozbijí. Osobně znám několik lidí, kteří mají funkční iPhone 3GS. Přesto největším problémem iPhonů je životnost baterie a u starších generací poruchový Home Button.

Zpráva ve zmiňovaném dokumentu příliš nepotěší zejména majitele Apple Watch Edition, jelikož u takového produktu se očekává, že se bude dědit z generace na generaci. Apple nám ale trochu odpověděl na otázku „Jak dlouho vydrží Apple produkty“, i když podle názoru mnoha technologických expertů, produkty Applu vydrží mnohem déle. Také záleží na tom, jak uživatel se zařízením zachází.

tomb_sunny-780x521

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.