Zavřít reklamu

apple-car-sign-1
Podle německého deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z) se uprostřed německého hlavního města skrývá tajné výzkumné centrum, které Apple využívá pro přípravu Apple Car. Na pracovišti má působit 15-20 nejlepších a nejkvalifikovanějších lidí z německého automobilového průmyslu, kteří disponují různorodými zkušenostmi z oboru. Pracovníci tohoto centra údajně pochází z různých společností, kde nebylo jejich kreativní a progresivní myšlení využíváno kvůli příliš konzervativnímu vedení předchozích zaměstnavatelů.

Celý novinový článek poté vesměs opakuje dosud známe skutečnosti o Apple Car jako například fakt, že se bude jednat o elektromobil. Dále ovšem zmiňuje, že prý nebude obsahovat funkci autonomního řízení, jelikož prý stále ještě neexistuje uspokojivá technologie, která by byla zároveň jak funkční, tak bezpečná pro řidiče i ostatní účastníky provozu.

Dále pak článek uvádí, že se společnost údajně zajímá o možnosti využití programu sdílení vozidel, který využívá například BMW (služba Drive-Now) nebo evropská síť půjčoven automobilů Sixt. Toto řešení je nasnadě, jelikož Apple nedisponuje žádnou distribuční sítí prodejen. Tudíž hledá způsob, jak dostat Apple Car mezi lidi. Dále článek navazuje na další sérii dohadů o tom, že rakouský výrobce luxusních zakázkových vozů Magna Steyr, který vyráběl auta například i pro BMW, bude figurovat jako výrobce vozů, jakmile bude vyřešen jeho vývoj.

Intenzita zpráv o vývoji Apple Car se začala zvyšovat na počátku roku 2015 kdy vyšlo najevo, že firma přesunul stovky zaměstnanců na práci na tzv. Projektu Titan. Hlavní část výzkumu a vývoje má probíhat v pronajatém kampusu v Sunnyvale, v Kalifornii. Z tohoto místa mají také pocházet hlasité zvuky motorů, čímž se tyto dohady ještě více přiživují. Zvláštní na tom ovšem je, že plně elektrické automobily žádný spalovací motor, který by dělal takový hluk, nemají. Sám Tim Cook se vyjádřil ve stylu, že nemáme v nejbližší době očekávat žádné veřejné oznámení.

BMW i8

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.