Zavřít reklamu

Wi-FiNová hrozba cílená na zařízení se systémem iOS byla objevena bezpečnostními výzkumníky Patrickem Kellym a Mattem Harriganem a může vám udělat z vašeho iPhonu či iPadu „cihlu.“ Stačí, abyste se náhodou připojili do škodlivé Wi-Fi sítě. Asi si říkáte, proč by se někdo přihlašoval do nebezpečné Wi-Fi sítě? Za vším stojí funkce v iOS s názvem „Výzva pro připojení,“ která vás automaticky připojí ke známým sítím (na kterých už jste někdy byli připojeni).

Chcete-li například použít bezplatnou Wi-Fi síť ve Starbucks, budete se muset připojit k síti s názvem „attwifi.“ Pokud toto jednou uděláte, přístě se již nebudete muset ručně znovu připojovat. Při příští návštěvě stačí vytáhnout své zařízení a to se automaticky připojí a vy tak můžete ihned surfovat. Z pohledu útočníka je to jedinečná příležitost. Proč? Jemu stačí vytvořit falešnou bezplatnou síť s názvem „attwifi.“ Použitím specializovaného hardwaru zesílí svůj signál Wi-Fi, což přinutí mnoho uživatelů připojit se k jeho škodlivé síti.

Poté již může kontrolovat a upravovat provoz v síti pro všechny iPhony a iPady, které se nevědomky připojují do nebezpečné sítě. Na vašem zařízení poté může na dálku nastavit čas a datum na 1. ledna 1970. To je přesně ten bug, který se objevil začátkem letošního roku a který vám udělá z iPhonu nepoužitelnou krabičku a cihlu, kterou již nepřivedete k životu. Jak tomu tedy předejít? Stačí své zařízení aktualizovat na iOS 9.3.1 nebo novější, které tuto chybu opravují.

brick-780x521

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.