Zavřít reklamu

huawei-logoHuawei doufá, že může Apple překonat na čínském trhu do tří let. Tato telekomunikační společnost, sídlící právě v Číně zároveň také doufá, že překoná Samsung do pěti let. Jejich cílem pro rok 2016, je dodat 140 milionů zařízení po celém světě. CEO Huawei Eric Xu tento cíl potvrdil v prohlášení předsedy mobilního segmentu Huawei Richarda Yu, počátkem tohoto týdne. Doslovně řekl, že chce překonat Apple v Číně do 2-3 let a zároveň chce předčit Samsung v rámci pěti let.

To je vcelku odvážné tvrzení a Xu nijak neupřesnil, jak to společnost hodlá udělat. Lze však předpokládat, že se zaměří na budování levnějších zařízení, které mohou přilákat více zákazníků než iPhone. Ten si právě v rozvojových zemích, jako je například Čína, nemůže mnoho lidí dovolit. Eric Xu však podotkl, že i nadále budou prodávat high-endové telefony po celém světě. Podle DigiTimes bude z výše zmíněných 140 milionů zařízení, zhruba 44% středních a high-endových modelů.

Ve 4. čtvrtletí 2015 Huawei ztratilo jednu z prvních příček na Čínském trhu a vzalo mu ji Xiaomi. I když se společnosti podařilo udržet 15,7%, Xiamoi mělo 19%. Apple se udržel na třetím místě se 13,7 procentním podílem, zatímco Samsung se umístil na místě čtvrtém se 7,8 procenty. Jihokorejský Samsung tak stále ztrácí zákazníky v Číně a to kvůli zvýšené konkurenci. Apple se v posledních letech právě na tuto zemi zaměřuje, otevřel zde několik maloobchodních prodejen a iPhony se tam prodávají dobře.

Huawei P9 dual camera FB

*Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.