Zavřít reklamu

Facebook iOS icon

Společnost Facebook pravidelně pořádá svou vývojářskou konferenci F8. Na letošní konferenci mluvil nejenom Mark Zuckerberg o tom, čeho by chtěla společnost dosáhnout v příštích letech. Některé novinky jsou opravdu zásadní a posouvají zmíněnou sociální síť a služby, které s ní souvisí, na vyšší úroveň. Nejenom na této populární sociální síti se tak dočkáme například botů se kterými si budeme moct popovídat.

Po krátkém úvodu začal Mark mluvit o nové funkci, kterou chce Facebook integrovat především do své mobilní aplikace. Facebook aktuálně intenzivně pracuje na takzvaném „živém vysílání“, které bylo zatím dostupné jen pro omezený okruh uživatelů. Facebook chce, co nejdříve přidat do aplikace záložku, pomocí které bude mít možnost streamovat video na populární sociální síť úplně každý uživatel. Uživatelé se také dočkají nové „karty,“ ve které bychom měli vidět, kdo zrovna živě video vysílá. S oznámením detailů ohledně zmiňované funkce, Facebook vydal i nové „Live API“, které dokáže streamovat přímo na Facebook například video z drona. Konkrétně společnost DJI již na úpravě aplikace pro drona Phantom pracuje, takže bude mít uživatel možnost ovládat drona a zároveň vidět konverzaci pod živým videem v ten samý čas.

Další velice zajímavou novinkou jsou boti v aplikaci Messenger. Facebook začíná opět mezi vyvolenými uživateli testovat speciální roboty (boty), kteří si s vámi rádi popovídají nebo za vás jednoduše objednají nějaký produkt. Již dříve zájem o boty projevil i Microsoft, který vydal Twitter bota. Facebook rovněž otevřel dveře firmám, které budou mít možnost vytvářet své vlastní boty pomocí Wit.ai Bot Engine. Na konferenci F8 bylo řečeno, že developer by naučil bota několik vzorových vět a pomocí AI by se bot rychle naučil odpovědět na další informace. Jednoho z botů můžeme už teď aktivovat na této stránce m.me/f8bot, poté odešleme do zprávy „available bots“, tím spustíme bota, který si s námi bude psát – zatím pouze v angličtině.

Vývojáři mohou také nově využívat Account KIT. Již jsme si zvykli, že v některých aplikacích nalezneme možnost „Přihlásit se pomocí Facebooku“, uživatel však bude mít nově možnost zaregistrovat se i pomocí telefonního čísla.

f8-mark-fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.