Zavřít reklamu

meizu-icon

iPhone 6 a 6s je jeden z nejprodávanějších smartphonů, což se pochopitelně nelíbí zejména čínským výrobcům. Právě proto se snaží, aby jejich mobilní telefony vypadaly podobně nebo měly alespoň velice podobné funkce. Především s designovými patenty se neláme hlavu čínský výrobce spotřební elektroniky Meizu, který dnes představil nový mobilní telefon Meizu Pro 6. Designově vypadá jako iPhone 6 nebo 6s (Plus), ale přesto má velice působivé hardwarové specifikace, kterými se snaží potenciální zákazníky oslovit.

Společnost představila zmiňovaný smartphone dnes ráno, a zároveň se pochlubila, že Meizu Pro 6 má jako první na světě výkonný 10-jádrový procesor. 21-megapixelová zadní kamera potěší podle slov společnosti i ty nejnáročnější uživatele. Kameru doplňuje speciální dvoubarevný blesk, který se skládá z 10 LED diod. Meizu Pro 6 má nejenom okopírovaný design iPhonu 6 (s), ale také kompletně okopírovaný 3D Touch, který doplňuje grafická nadstavba, jenž může připomínat vzhled iOS.

Desetijádrový procesor doplňují 4GB RAM. Procesor se skládá z osmi jader, které jsou taktované na 1,4 GHz, v telefonu ale nalezneme další dvě jádra, která jsou taktovaná na 2,5GHz. CPU doplňuje i grafická karta ARM Mali-T880. Kromě rychlého CPU a 4GB RAM, který údajně získal v AnTuTu 101757 bodů využívá nový telefon i moderní flash paměť eMMC 5.1. Samotné zařízení je 147,7mm vysoké, 70.8mm široké a 7,25 hluboké. Mnohé překvapí váha, protože Meizu Pro 6 váží pouhých 160 gramů.

V horních řádkách jsme zmínili, že společnost Meizu kompletně okopírovala 3D Touch od iPhonu 6s. Funguje tedy úplně stejně, silným přitlačením na displej se otevřou náhledy obsahu nebo na ikoně aplikace se zobrazí speciální nabídka. Podporu „3D Touch“ získají ještě před zahájením prodeje populární čínské aplikace WeChat, Weibo, Youku a QQ. Zmiňovaný displej má velikost 5,2palců, překrývá ho ochranné sklo Gorilla III. Mobilnímu telefonu nechybí ani čtečka otisků prstů (Touch ID), podpora LTE nebo rychlý konektor USB 3.1 Gen 1 typ C. Přesto jediná věc mobilnímu telefonu chybí – NFC čip pro bezkontaktní platby.

Meitu Pro 6 3D Touch FB

Jak již bylo řečeno, nový čínský telefon má 21-megapixelový fotoaparát s clonu ƒ/2,2. Výrobce nepoužil pro ochranu objektivu safírové sklo, které používá Apple, ale pouze sklo Gorilla Glass. Zadní kamera má také speciální laserový autofokus.

Telefon bude k dispozici ve zlaté, šedé a stříbrné barvě. Cena začíná na 2499 juanech za 32 GB verzi, což je přibližně 9 200 korun. Pro některé může být špatnou nebo dobrou zprávou, že by se tento telefon neměl v České republice oficiálně prodávat.

*Zdroj: iDownloadblog.com

Dnes nejčtenější

.