Zavřít reklamu

iPhone child iconPopularita zařízení Apple mezi mladými lidmi čím dál více roste. V posledním průzkumu, který na jaře vytvořila analytická společnost Piper Jaffray , vyšlo jasně najevo, že od podzimu roku 2015 se zvýšil počet iPhonů mezi mladými lidmi z 67 na 69%. Navíc 75% oslovených očekává, že jejich další mobilní telefon bude zase ten ze stáje společnosti Apple. Tato statistika také vykazuje nárůst oproti poslednímu měření, které proběhlo na konci roku 2015. Kompletní statistické údaje o iPhonech a Apple Watch najdete dále v článku.

Na rozdíl od telefonů nejsou Smart Watch mezi mladými lidmi tak populární, a pouze 12% dotazovaných uvedlo, že mají nějaké chytré hodinky od doma. Z těchto 12% však tvoří 71% právě Apple Watch, tudíž i přes nižší oblibu tohoto konkrétního zařízení je stále Apple nejprodávanější značkou.  Pouze 10% dotazovaných odpovědělo, že mají zájem o nákup nějakých chytrých hodinek.

Jestliže zájem o iPhony a Apple Watch roste, naopak tablety se propadají. Dle průzkumu vyšlo najevo, že počet mladých lidí s tabletem se snížil z 61% na 59%, a pouze 13% z těch, co žádný tablet nemají, nějaký plánují v horizontu následujících šesti měsíců. I přes to je ale iPad nejpopulárnějším zařízením mezi majiteli tabletů, se zastoupením téměř 64%. Dalším impulsem, který může pohnout s těmito statistickými údaji bude představení nových Apple produktů v září. Očekávají se obrovské prodeje iPhonu 7. Naopak prodeje Apple Watch by se nijak zvlášť zvyšovat neměly, a pravděpodobně si zachovají  stávající úroveň. Zájem o iPady by měl, mezi mladými lidmi, dále pomalu upadat. Minimálně do vydání nové modelové řady v příštím roce.

teendeviceownership-800x562
teeniphoneownership-800x421

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.