Zavřít reklamu

mittomo-iconFanoušci Nintenda byli zklamaní, když společnost oznámila, že v jejich první smartphone hře, se neobjeví ani jedna ze známých postaviček jako Mario, Link nebo Donkey Kong. I přesto se však zdá, že hra Miitomo je na tom velmi dobře a za takovou chvilku si získala poměrně slušnou popularitu. Podle nových odhadů totiž tato sociální aplikace vydělává neuvěřitelných 280 000 dolarů (6 690 000 Kč) každý týden.

Zprvu samotná společnost zamítala vytvoření hry pro iOS a Android, nyní je však nejspíše ráda, že nakonec změnila názor. Ovšem již před samotným zveřejněním se očekávalo, že hra bude populární, neboť mnoho z vás si jistě ze svého dětství pamatuje staré Nintendo konzole a hry, které jsou známé po celém světě. SurveyMonkey odhaduje, že více než 4 miliony lidí si hru zahraje alespoň jednou měsíčně a to necelý měsíc po premiéře v Japonsku a jen dva týdny po zveřejnění v USA a Evropě. Počet uživatelů, se dá přirovnat například k počtu obyvatelů na Novém Zélandě.

Jen za minulý týden si hru stáhlo 2,6 milionu lidí, přičemž dvě třetiny z toho náleží iOS a zbytek Androidu. V průměru je to 370 000 stažení denně. Hra je sice ke stažení zdarma, ale uvnitř si můžete dokupovat za reálné peníze bonusový obsah. Právě z těchto útrat má Nintendo 40 000 dolarů každý den, což dělá 280 000 dolarů týdně. Ve srovnání s výdělky populárních her jako Clash of Clans je to opravdu malé číslo, podle SurveyMonkey je však vcelku působivé, když vezmeme v potaz to, že jde o příležitostnou hru, která je zde teprve chvíli.

mittomo_facebook

*Zdroj: cultofandroid

Dnes nejčtenější

.