Zavřít reklamu

phone-patentV loňském roce Apple předal americkému patentovému úřadu návrh na nový typ balení produktů, konkrétně iPhonů a iPadů. Tento nový a chytrý způsob balení, může zákazníkům pomoci se základním nastavením a personalizací nového zařízení, ještě během nákupu v obchodě. To vše bez toho, aniž by zákazníkův nový produkt opustil originální krabici. Je ovšem otázkou času kdy, a jestli vůbec, se dočkáme této novinky v praxi a na pultech obchodů, jelikož zatím neexistují žádné aktuální zprávy o tom, že by se tento nápad posunul blíže do výroby.

Hlavním cílem této myšlenky je zjednodušit a zrychlit původní nastavení a personalizaci produktu. Ať už se jedná o přenesení konkretního nastavení, fotek, kontaktů nebo dalších systémových dat. Tento proces by měl fungovat přes bezdrátový datový přenos (nejpravděpodobněji Bluetooth). Iniciace tohoto procesu bude probíhat na současném zařízení, na novém (ještě zabaleném) produktu bude umístěno čidlo („Tap here“) pro aktivaci komunikace. Obě zařízení se spárují a začne postupný přenos všech zvolených dat. Ve finále by mělo vše fungovat stylem, jakým si dnes obnovujeme zařízení ze zálohy tj, na nové zařízení se přenese kompletní nastavení a všechna data ze zařízení starého. Na obrázku níže si můžete prohlédnout, jak by celý proces měl podle Applu vypadat. Patent jako takový se nevztahuje na konkrétní zařízení (ačkoliv je na obrázcích uveden iPad a iPhone), jelikož se Apple nechce příliš omezovat ve využítí během případného nasazení do praxe. Konkrétněji Apple uvádí využití pro smartphone, laptop, desktop, tablet, nositelné zařízení (Apple Watch), přenosný multimediální přehrávač, bezdrátový reproduktor a další.

Tento způsob balení by ovšem nastoloval určité problémy, se kterými by se musel Apple vypořádat. V první řadě by bylo nutné zabezpečit nabití zařízení, aby vůbec bylo možné datový přenos použít. Toto může být velmi záludný oříšek, jelikož i plně nabitá zařízení postupem času ztrácejí kapacitu nabití baterie. A to i ve vypnutém stavu. Dalším problémem bude vyřešení komunikace s člověkem co data přenáší. Jak se dozví, že je nové zařízení připraveno k synchronizaci? Jak se dozví, že je vše hotové? Toho jsou jedny z mnoha otázek, které mohou být pro celý projekt kritické, jelikož je nejdříve nutné všechny tyto nejasnosti vyřešit a až poté přichází na řadu úvahy o celkovém provedení a jeho nákladech. Uvidíme tedy v následujících letech, jestli bude Apple schopný veškeré technické aspekty tohoto projektu vyřešit, a nové „chytré balení“ nakonec dorazí na pulty obchodů.

patent-package

Zdroj: patentlyapple

Dnes nejčtenější

.