Zavřít reklamu

adobe_flash_playerAdobe vydal aktualizaci zabezpečení aplikace Flash Player pro OS X, Windows, Linux a Chrome OS. Zranitelné místo aplikace umožňuje útočníkovi převzít kontrolu nad systémem pomocí Ransomware, což je druh malwaru, který zašifruje pevný disk uživatele a požaduje platbu, pokud jej chcete dešifrovat. Tento typ hrozby, se většinou objevil v podobě obrázku či pomocí hlasu technika, který obsahoval instrukce, jak zaplatit.

V jednom konkrétním případu se uživateli zobrazovaly reklamy útokem CERBER a útočníci požadovali platbu 500 a 1000 dolarů, za což mu bylo slíbeno načtení šifrovaných souborů. Adobe říká, že ví o útoku na Windows 10, ale není jasné, zda jsou mezi nakaženými i nějaké Macy. V současné době jsou všechny hosting servery, na kterých se nachází výše zmíněné reklamy, nedostupné. Některé zprávy tvrdí, že se CERBER rozšiřuje především v Rusku.

Společnost Adobe doporučuje, aby uživatelé Flash Playeru pro Mac aktualizovali na verzi 21.0.0.213 a to prostřednictvím mechanismu softwarových aktualizací, nebo skrze stránky Adobe Flash Player Download Center. Pokud je Flash Player součástí prohlížeče Chrome, Microsoft Edge a Internet Exploreru pro Windows 8.1 nebo novější, měl by se samotný Flash Player aktualizovat zároveň s novějšími verzemi prohlížeče. Jedná se o druhou důležitou opravu zabezpečení Flash Playeru pro OS X a další platformy v jednom měsíci.

cerber
Adobe Flash Player

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.