Zavřít reklamu

iPhone-low-storage iconSnad každý majitel iPhonu s 16GB nebo nedejbože s 8GB uložištěm zažil situaci, že mu prostě došlo místo a musel začít promazávat aplikace, fotografie a možná i nějaké skladby nebo rovnou celá alba. Existuje hned několik rad, jak na iPhonu šetřit místo a pár triků, jak uložiště v případě jeho zaplnění rychle uvolnit. Dnes si ukážeme trik, který jsme tu ještě neměli a je tak specifický, že jen těžko byste na něj přišli sami. Navíc skutečně funguje a dokáže uvolnit až gigabajty uložiště, a to dokonce i opakovaně.

Celý trik spočívá v tom, že se pokusíte si zapůjčit film v iTunes Store. Nemusíte se však bát, že byste museli něco platit, proces se totiž nedokončí, a tak ani nedojde na možnost za film zaplatit. Nejprve tedy navštivte Nastavení -> Obecné -> Informace a v řádce K dispozici si zkontrolujte, kolik volného uložiště vám ještě zbývá. Nyní z plochy otevřete aplikaci iTunes Store, zvolte dole Hledat a vyhledejte například film War and Peace, který má v 1080p HD přes 8GB. Můžete samozřejmě vyhledat i jiný film, ale vždy musí mít více, než je vaše volné uložiště.

Až najdete vhodný film, klikněte nahoře na Vypůjčit. iTunes Store vyhodí hlášku, že nemáte pro stažení dostatek místa. Klikněte v upozornění na tlačítko Nastavení a znovu zkontrolujte stav vašeho volného uložiště, mělo by být o několik stovek MB možná až o několik GB větší. Celý proces můžete zopakovat ještě několikrát za sebou a vždy se uvolní další místo. Nezapomeňte však, že film musí být vždy větší, než velikost volného uložiště.

IMG_0002

Dnes nejčtenější

.