Zavřít reklamu

Samsung Apple
Macy vyplňují pouze zlomek trhu s osobními počítači, stále však mají design a výkonnostní kritéria, které se snaží konkurence porazit. Poslední společností, která přináší podobný design jako má MacBook, je HP a jeho model Spectre 13,3. Ten je nově nejtenčím notebookem (ultrabookem) na světě, který je navíc ještě výkonnější než MacBook. Již nějakou dobu se očekává, že tak letos Apple přinese štíhlejší a výkonnější verzi než jeho předchůdci.

Samsung je společnost, která může poskytnout některé z důležitých komponent ke zlepšení výkonu. A právě Samsung je tou společností, která by mohla zajistit to, že iPhone 7 bude ještě výkonnější, než předchozí modely. I když není nic v dohledné budoucnosti potvrzeno, mohly by se nové 10 nanometrové DDR4 RAM moduly od Samsungu objevit i v dalších generacích Apple zařízení. Společnost oznámila, že tento týden začala se sériovou výrobou 8-gigabitových DRAM modulů a to jako první v oboru.

Nové RAM jsou o 30% rychlejší, než starší 20 nanometrové DDR4, které nabízí rychlost přenosu dat až 3 200 Mbps. Kromě toho čipy spotřebují o 10% až 20% méně výkonu než předchůdci. Tím by se měla zlepšit efektivita práce na zařízeních nové generace. Na konci tiskové zprávy Samsung uvádí, že tyto nové RAM paměti, se objeví v mobilní verzi koncem roku a měly by být zakomponovány do budoucích Ultra HD smartphonů.

iPhone 7 ani jiný smartphone ve zprávě zmíněny nejsou, není však žádným tajemstvím, že Samsung touží po tom, aby mohl být součástí dodavatelského byznysu pro Apple. V současné době je jedním z dodavatelů RAM pro iPhone 6s, které obsahují 2GB RAM LPDDR4, postavené na 20nm procesu.

iPhone 7 without 3,5mm jack

*Zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.