Zavřít reklamu

zahnuty iPhone 8 iconV poslední době se začaly objevovat zvěsti o tom, že v roce 2017 může na trh dorazit iPhone využívající OLED obrazovku, na rozdíl od současných LED LCD. Foxconn, ve kterém Apple vyrábí většinu svých produktů, a který také na začátku roku 2016 odkoupil většinový podíl ve společnosti Sharp, připravuje nové montážní linky s kapacitou produkce až 9,85 milionů panelů za měsíc. Tyto linky bude spravovat právě již zmiňovaný Sharp. Dále také kolují zvěsti, že by mohl iPhone dostat zahnutý displej, na který jsme zvyklí z řad Edge konkurenčního Samsungu.

Tato změna může znamenat, že se z Foxconnu, který doteď sloužil pouze jako hlavní výrobce pro Apple, stane také hlavní dodavatel zobrazovacích panelů. Tato pozice do současné doby patřila především Samsungu a LG. Dle posledních zpráv ale Apple právě se Samsungem a LG postupně ukončuje spolupráci. Naopak nově se hovoří o nových kontraktech s AU Optronics a Japan Display, kteří by mohli sloužit jako další dodavatelé od roku 2017 nebo 2018.

Minulý měsíc přišla zajímavá informace ze stáje společnosti KGI Securities, kdy analytik Ming-Chi Kuo naznačil, že se Apple chystá vytvořit zcela nový iPhone se zahnutým displejem, který můžeme vidět například na konkurenčním Samsungu řady Edge. Vzhledem k dobré reputaci KGI ohledně pravdivosti úniků informací je možné, že se zahnutého iPhonu skutečně dočkáme. Kuo dále specifikoval, že pokud budou dodávky displejů dostatečné, Apple vydá 4,7″ iPhone s LCD obrazovkou a 5,8″ iPhone Plus s OLED obrazovkou. Mnoho lidí ale nevěří tomu, že by Apple vydal iPhone s tak obřím displejem. Současný iPhone 6s Plus má 5,5″, další navýšení velikosti displeje by znamenalo jen další zvětšování celkové velikosti telefonu, která je už v současné době poměrně hraniční. Právě proto se objevují spekulace o využití zahnutého displeje, jelikož právě to umožňuje částečné zvětšení displeje při zachování velikosti telefonu. Poslední informace týkající se designu nových iPhonů 7 předpovídají, že v září představený iPhone bude jen modifikací současné řady 6s a že hlavní změna v designu dorazí právě až s modelem 2017.

iphonewraparounddisplay-800x511

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.