Zavřít reklamu

fbi_apple_goverment_iconHodně se spekulovalo, že metoda kterou použila FBI k odemknutí iPhonu 5c teroristy ze San Bernardina, nemusí fungovat na mobilních telefonech s bezpečnostní enklávou a to nyní bylo skutečně potvrzeno. Ředitel FBI James Comey řekl televizní stanici CNN, že metoda nefunguje s nejnovějšími iPhony. Taktéž řekl, že nástroj který koupili, funguje pouze na velmi malé části telefonů, která nezahrnuje iPhone 5s či novější. Tato skutečnost rovněž napovídá o tom, jaká metoda byla použita.

Edward Snowden řekl, že funkce automatického vymazání lze obejít zkopírováním obsahu flash paměti, poté zkusit zadat nějaké přístupové kódy a zpět nakopírovat původní obsah na iPhone, čímž se vynuluje počítadlo. Na telefonech s čipem A7 či novějším, se však objevuje bezpečnostní enkláva, která registruje pokusy o přihlášení, což znamená, že i když se přepíše flash paměť, nepřepíše se automatické smazání dat.

V této fázi není jasné, zda si FBI uvědomuje, jakou velkou nápovědu nám nyní dala. Samotná agentura řekla, že Applu nemusí odhalit, jakou metodu k odemknutí iPhonu použila. „Řekneme to Applu, ten to opraví a my zase budeme tam, kde jsme začali. Zatím jsme se ještě nerozhodli.“

Pokud však FBI blafuje, znamená to, že zde není žádná skulina, kterou by Apple musel v příštích iPhonech opravit. Senát stále zvažuje zavedení zákonu, který by technologickým společnostem přikazoval dešifrování jejich produktu.

Apple vs FBI FB 5

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.