Zavřít reklamu

fbi_apple_goverment_iconPřípad prolomení zabezpečení iPhonu kalifornského střelce přináší každý den nové zprávy a podle posledního vývoje to vypadá, že tento trend jen tak neskončí. Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) vydal prohlášení, že stále pracuje na zpracování dat z prolomeného iPhonu teroristy ze San Bernardina. iPhone se podařilo za zatím nevyjasněných okolností prolomit minulý týden. Právní zástupce FBI James Baker uvedl nové informace během včerejší konference International Association of Privacy Professionals (IAPP).

Během tiskového prohlášení po konferenci Baker sdělil, že v současné době probíhá extrakce a analýza dat získaných díky prolomení ochrany telefonu. Průběh této práce zatím zcela odpovídá běžným pracovním postupům v případě vyšetřování trestných činů spojených s terorismem. Vzhledem k tomu, že má FBI přístup do telefonu pouze několik dní je proto velmi brzo na to, aby bylo možné vytvářet nějaké konkrétní závěry o tom, zda-li jsou informace z telefonu nějakým způsobem důležité pro další vyšetřování. Toto by mělo být jasnější v následujících dnech. Dále Baker potvrdil, že se stále nerozhodli, jestli vůbec zveřejní informace o tom, jaká data se v telefonu nachází. Nejdříve je prý potřeba získat vše co je možné a až poté se bude rozhodovat o případném zveřejnění.

Stále také není jasné, jakým způsobem se FBI podařilo ochranu iPhonu prolomit. Minulý týden kolovaly webem spekulace o spolupráci s izraelskou společností Cellebrite, avšak zatím to jsou jen nepotvrzené doměnky.  Dále také není jasné, zda-li je tato metoda aplikovatelná na více typů zařízení, nebo funguje jen na iPhone 5C. Dle Wall Street Journal ale FBI zkouší tuto metodu i na jiných zařízeních. Tak jako tak můžeme očekávat, že inženýři Apple již několik dní pracují na tom, aby zjistili jakým způsobem se mohla FBI do iPhonu dostat a je jen otázkou času, než se tato díra v zabezpečení zacelí.

Apple si je jistý, že najde a zalepí díru v zabezpečení, kterou využila FBI

Apple vs FBI passcode

ZdrojMacrumors

Dnes nejčtenější

.