Zavřít reklamu

Apple Watch Edition icon

Když Tim Cook představil v září roku 2014 hodinky Apple Watch, setkaly se automaticky s obrovských úspěchem. Na pluty zahraničních Apple Storů se dostaly ale až 24. dubna minulého roku. Už od svého startu měly za první čtvrtletí 75,5% podíl na trhu s chytrými hodinkami. To se samozřejmě nelíbilo ostatním výrobcům takzvaných chytrých hodinek a náramků (Wearables). Nyní CEO společnosti Fitbit – James Park řekl: „Apple Watch jsou skvělý produkt a Apple je skvělá firma, přesto toho chytré hodinky dělají příliš mnoho.“

Podle serveru iDropNews mají Apple a Fitbit trochu společné historie. Apple aktuálně chce být první v prodejnosti wearables zařízení, zatímco Fitbit se snaží udržet si alespoň nějakou stabilní prodejnost. Společnost Fitbit nedávno vydala konkurenci zmiňovaných hodinek od Applu, konkrétně se jedná o produkty Fitbit Blaze a Fitbit Alta, které se částečně svým designem inspirovali u Applu.

Apple se snaží stále dostat své hodinky mezi největší počet lidí – důkazem může být, že se tento měsíc začnou prodávat oficiálně i na Slovensku. Hodinky Apple Watch 2 by měl Apple představit ještě tento rok – měly by mít fotoaparát, FaceTime kameru a větší baterii.

Podle iDropNews.com je absurdní říkat, že Apple Watch mají „příliš mnoho funkcí,“ protože Apple dokážou diskrétně informovat o stylu života uživatele, což je největší chlouba samotných hodinek. Mají také své přednosti, mezi které patří digitální korunka, Time Lapse, Time Travel nebo Night Stand. Hodinky se hlavně můžou pochlubit největším počtem aplikací. Vzhledem k tomu, že se jedná o první generaci, tak musíme uznat, že jsou Apple Watch o krok před konkurencí.

fitbit-blaze

*Zdroj: iDropNews.com

Dnes nejčtenější

.