Zavřít reklamu

AppleLogoGoldApple je znám a ctěn za to, že na trh přináší jedny z nejkvalitnějších celosvětových výrobků. Nejdražším Apple produktem současnosti, jsou zlaté Apple Watch Edition, které vás výjdou na 515 000 Kč. Produkty s logem nakousnutého jablka mají prvky luxusu, prestiže a technologické zdatnosti. Nicméně některé z těchto výrobků jsou vyrobeny pouze v limitovaném množství,  čemuž samozřejmě odpovídá i cena, která je pro většinu z nás nepochopitelná a nikdy bychom si takový produkt nemohli dovolit. Dnes jsou tyto výrobky brány jako sběratelské kousky. Na zahraničním magazínu iDropNews ukázali ty vůbec nejdražší limitované produkty od Applu, pojďme si je ukázat.

1.TWENTIETH ANNIVERSARY MACINTOSH (3 000 dolarů)
Tento počítač byl navržen tehdy mladým designérem Jony Ivem a představen v roce 1997, u příležitosti 20. výročí Macintoshe. V té době stál neuvěřitelných $3000. Možná proto bylo vyrobeno pouhých 12 000 kusů. Tento počítač, také známý jako Spartakus, se chlubí 12,1-palcovým LCD displejem, který je schopný vykreslit 16-bitové barvy. Na přední straně se nachází dva reproduktory, mechanika pro čtení a zápis na floppy diskety a taktéž CD-ROM. K PC dostanete samostatný subwoofer od firmy Bose, klávesnici s vestavěným trackpadem a koženou opěrkou ruky. K tomu všemu ještě byl dodáván ovladač, kterým se dají přepínat televizní kanály a FM stanice. Rok po uvedení na trh, byl počítač ve výprodeji za 47 000 Kč.

TAM

2.Product RED Mac Pro (977 000 dolarů)
Apple začal v průběhu let prodávat velké množství RED produktů, včetně krytů pro iPod a dokonce i Apple Watch. Společnost spojila v této kampani své síly se zpěvákem Bonem ze skupiny U2. Druhá generace Product RED Macu Pro má velký výkon a byla navžena designéry Jony Ivem a Marcem Newsonem. Tento osobní počítač byl nedávno vydražen za částku 977 000 dolarů.

mac_pro_red_1
mac_pro_red_2

3.Rose Gold EarPods (461 000 dolarů)
Další výtvor spolupráce Jonyho Iva a Marca Newsona z řady Product RED. Tyto růžově zlaté sluchátka EarPods, se mohou pochlubit velmi podobným designem s o mnoho levnějšími bílými sluchátky EarPods. Jediným rozdílem je to, že tyto za necelý půl milionu dolarů, jsou z jednoho litého kusu 18 karátového růžového zlata. Aukční dům nejprve odhadoval konečnou cenu na 20 000-25 000 dolarů, to se však „trochu“ spletl, neboť se částka vyšplhala na neuvěřitelných 461 000 dolarů.

Zlate earpods

4.Colorware iMac Retro (5 600 dolarů)
Máte rádi Retro spojené s něčím moderním? To se vám tedy určitě bude líbit Retro 27-palcový iMac. Je to 5K iMac, který kombinuje nejmodernější hardware s dotekem designerského jazyka z roku 1980. Dominuje mu právě tehdy používané barevné logo, kterému je přezdívano duha. Typická je i vanilková barva, která je i na příslušenství (klávesnici, myši), jež dostanete k tomu. Celý tento set vás přijde na „pouhých“ 5 600 dolarů. Uvnitř počítače tepe čtyřjádrový Intel i7 s frekvencí 4,0 GHz, 32 GB paměti RAM, 1 TB flash úložiště a monstrózní grafická karta AMD Radeon R9 M395X se 4 GB. Pokud vás tento Retro iMac zaujal, máte štěstí, musíte si však pospíšit, prodávat se totiž bude pouhýh 25 kusů.

imac-retro
Apple-27-inch-iMac-Retro-1

*Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.