Zavřít reklamu

Apple-Crap-folder
Řetězce objevené v metadatech iTunes naznačují, že již brzy bude možné odstranit předinstalované aplikace v iOS, jako je Kompas, Diktafon, Najít přátele, Tipy a Akcie. iTunes metadata obsahují mnoho informací o aplikacích z App Store, jako je datum vydání, velikost, kategorie a další. Každá aplikace v App Store má tedy následující klíče: „isFirstParty” a “isFirstPartyHideableApp”. Zatím jsou všechny nastaveny na hodnotu „False.“

V budoucnu však budou moci být zapnutý na hodnotu „True,“ která umožní skrytí některých aplikací z vašeho iOS Springboardu. Je však možné, že možnost odstranit některé z aplikací, bude omezena pouze na novou funkci classroom (třída) v iOS 9.3 na iPadech. Ta přináší podporu několika uživatelů na jednom iPadu. Je také možné, že tyto řetězce jsou pouze pro aplikace na Apple TV.

iOS 9.3 zahrnuje možnost ukrýt prakticky jakoukoli aplikaci, vytvořením vhodného konfiguračního iOS profilu, pomocí Apple Configuratoru pro Mac. Tato možnost je však pouze pro vzdělávací a firemní účely.

Jak již bylo řečeno, iOS postrádá možnost uživatelsky skrýt některou z předinstalovaných aplikací. Ono je taky rozdíl skrýt a odstranit. Pokud totiž nekterou z aplikací skryjete, znamená to, že stále může fungovat, třeba takové FaceTime. Je v tom tedy docela zmatek. Například na předchozí generaci Apple TV, jste měli možnost skrýt všechny nainstalované aplikace z domovské stránky. Na čtvrté generaci Apple TV je můžete odstranit, ne skrývat.

iShits

*Zdroj: idownloadblog

Dnes nejčtenější

.