Zavřít reklamu

dash-i-icon

Aktuálně Apple u nového iPhonu SE nabízí dvě kapacity úložiště – 16 a 64 GB. Dříve dokonce nabízel iPhone 5c, který měl pouze 8 GB úložiště. Co si budeme povídat, v některých případech je i 16 GB málo, chcete-li natáčet například 4K videa je jasné, že na menší paměť jich moc nenatočíte. Co když si ale koupíte iPhone s menším uložištěm, a po pár týdnech používání zjistíte, že je například 16 GB opravdu málo? V případě Androidu byste tento problém vyřešili dokoupením větší paměťové MicroSD karty. Naštěstí díky nové čtečce Dash-i, která se objevila na serveru Kickstarter je možné rozšířit paměť pomocí zmiňované MicroSD karty i v iPhonu.

Tato perfektní malá vychytávka se na zmiňovaném serveru objevila teprve nedávno a hned se setkala s obrovským zájmem ze strany majitelů iPhonů nebo iPadů. Hlavní předností Dash-i jsou především malé rozměry (20,5 x 26,5 x 6,5mm). Díky speciálnímu držáku čtečku můžete nosit jednoduše například na klíčích. Firma zároveň nabízí i produkt Dash-i Plus, pomocí kterého lze zároveň iOS zařízení nabíjet.

f76a630e6fcfce8c768fe2c91626e3b1_original

Celé používání čtečky je naprosto jednoduché a zvládne ho opravdu každý. V iPhonu/iPadu/iPodu se všechny soubory na MicroSD kartě zobrazují přes speciální aplikaci, která by měla být po zahájení prodeje ke stažení na App Store. Z MicroSD karty tak můžete poslouchat svou oblíbenou hudbu, koukat na fotografie nebo oblíbené filmy. Zároveň lze na MicroSD kartu pomocí zmiňované aplikace automaticky přesouvat fotografie, čímž je Dash-i o krok před konkurencí.

Výrobce je také hrdý na funkci “Plug & Play”, což znamená, že připojenou MicroSD kartu vidíte ihned v aplikaci, která se automaticky spustí. Je naprosto na uživateli jakou MicroSD kartu do čtečky vloží, ať už 8 nebo 200 GB.

Celý projekt je aktuálně ve fázi crowdfoundingu a za necelé dva dny získal požadovanou částku na zahájení výroby. Zájemci mohou čtečku Dash-i zakoupit na Kickstarteru za 25$ (593 Kč), za verzi Plus, přes kterou lze zároveň iPhone dobíjet zaplatíte o 5$ více – konkrétně tedy 30$ (712 Kč). Společnost doufá, že by mohla začít čtečku začít rozesílat v polovině června.

9ada2b374ba64af95db1f39fc9f6bdd4_original
fc502ee17c5eea41ab12b0c28c0257f2_original

Dnes nejčtenější

.