Zavřít reklamu

Retina MacBook Pro iconNa kompletní refresh řady MacBook Pro všichni netrpělivě čekáme. Po zklamání, které přišlo po březnovém Apple Media Eventu, kde o nich nepadlo ani slovo, se většina fanoušku upírá k World Wide Developers Conference (WWDC), která by se podle posledních informací měla konat 13. června v kongresovém centru Moscone West v San Franciscu. Všechny možné indície nasvědčují tomu, že právě během této konference se představí aktualizovaná produktová řada, což je ve výsledku ale poněkud zvláštní, protože šlo vždy o vývojářskou konferenci, kde společnost ukázala nové systémy a služby.

A na co se můžeme těšit? V první řadě přichází osazení novými procesory Skylake, které nahradí již obstarožní Haswell/Broadwell čipy nacházející se napříč aktuálním modelovým spektrem. Architektura Skylake přinese oproti Broadwellu přepracovaný design a oproti Haswellu dokonce pokročilejší výrobní proces (22nm x 14nm FinFET). Můžeme tedy mimo jiné očekávat zvýšení výkonu a zlepšení výdrže baterie.

Změna procesorové architektury také přinese nativní podporu rychlejších a energeticky úspornějších pamětí DDR4, rozhraní Thunderbolt 3. generace, nových grafik Intel Iris Pro a nejnovějších verzí zobrazovacích standardů (HDMI 1.4 a DisplayPort 1.2).

Dle dostupných informací se mají prodávat dvě verze MacBook Pro a to 13″ a 15″. Proslýchá se, že by letošní modely měly být tenčí až na úroveň současných modelů MacBook Air. Velmi pravděpodobné je pak Retina rozlišení na nových OLED obrazovkách, přítomnost Force Touch, dvoupásmový Wi-Fi příjmač a výdrž baterie do 9 hodin. Ceny by se měly pohybovat kolem $1500 za 13″ model, a kolem 2800$ za 15″ model. Žádná z těchto informací samozřejmě není oficiálně potvrzená. Na to jak to bude doopravdy si musíme (velmi pravděpodobně) počkat právě až na červnové WWDC.

MacBook writting

*Zdroj: Mobipicker

Dnes nejčtenější

.