Zavřít reklamu

iphone_icon_230x230iPhone je s námi již celkem dlouho, přesněji 9 let a tak už se jich za tu dobu prodalo mnoho. Vystřídalo se hned několik modelů a lidé je stále milují a každý rok čekají, s čím opět Apple přijde. Nyní se objevila zpráva, že Apple letos v létě prodá svůj miliardtý iPhone a do roku 2020 už prodá svůj 2 miliardtý iPhone. Předpoklad, že tato čísla jsou přesná (první z nich je téměř jisté), je aktuální připomínkou toho, že pomyslného vrcholu již iPhone dosáhl, ale přesto je Apple stále překvapivě úspěšný v prodeji svých mobilních telefonů.

Od 29. června 2007 do konce roku 2015 bylo celosvětově prodáno 896 milionů iPhonů. Polovina z nich přitom byla prodána až v posledních dvou letech. Podle předpovědi z Wall Street, se během prvních třech měsíců  letošního roku prodalo zhruba 50 milionů telefonů s logem nakousknutého jablka, což je dohromady s předchozím číslem 946 milionů iPhonů. Odtud už je to jen pár měsíců k tomu, kdy Apple prodá svůj miliardtý telefon. Podle předpovědi by se to mohlo povést 20. července.

Ještě působivější je další statistika, která nám říká, že Apple prodal více iPhonů, než Maců, iPadů a iPodů dohromady. Historie těchto zařízení přitom sahá až do roku 1993. Příjem z prodeje iPhonů, činil v minulém roce 155 milionů dolarů, pokud by tedy Apple jako firma prodával pouze mobilní telefony, tyto příjmy by ho řadily na páté místo v seznamu 500 společností Fortune.

Není to první miliarda, které Apple dosáhl. V roce 2014 prodal své miliardté zařízení iOS. Mezitím byla v roce 2013 stažena z App Storu 5 miliardtá aplikace a v roce 2010 byl z iTunes stažen 10 miliardtý song.

iPhone 6 camera by lsa

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.