Zavřít reklamu

iPhone SE icon 7Zatímco nový iPhone SE konkuruje iPhonu 6s svými komponentami, nové video ukazuje, že tento 4-palcový smartphone od Applu je méně odolný, než jeho větší bratři iPhone 6s a iPhone 6s Plus. To ukázal test pod tlakem, ponoření do vody a také crash testy. Firma SquareTrade, která poskytuje prodlouženou záruku, podrobila výše zmíněné iPhony hned několika testům a ukázala nám tak, že kompaktní design SE nemusí dělat ihned odolnějším telefonem.

SquareTrade poznamenali, že iPhone SE se ohne při tlaku 160 liber, zatímco tenčí iPhone 6s až o dalších 10 liber později. Při 178 librách vypadal 4-palcový model katastrofálně, zatímco 4,7-palcový se teprve začal ohýbat. Při ponoření do hloubky 1,5 metru, se iPhone SE vypne po 1 minutě, zatímco iPhone 6s ve vodě vydrží 30 minut a nefunguje akorát audio. iPhone 6s Plus se začal ničit po deseti minutách a nakonec úplně „umřel.“

Následoval test pádu na displej, kde u všech tří prasklo krycí sklo displeje. Při pádu na rámeček telefonu, iPhonu SE praskl displej a kousek se dokonce od těla iPhonu oddělil, naopak iPhone 6s a 6s Plus měli oba pouze kosmetické poškození.

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.