Zavřít reklamu

iPhone SE icon 7Včera se oficiálně začal prodávat nový 4-palcový iPhone SE a tak se na internetu objevují různá srovnávací a testovací videa. Fotografie pořízené novým iPhonem, by měli být teoreticky totožné s těmi z iPhonu 6s. Abychom se opravdu ujistili, že tomu tak je, server 9to5mac pro nás natočil srovnání. Oba telefony mají stejný iSight fotoaparát, se stejnými specifikacemi, i když iPhone 6s má přeci jen čočku, která trčí z těla ven, zatímco iPhone SE ne.

Test proběhl pouze pár hodin po rozbalení z krabice a tak nebyl čas na nějaké velké testování, jak se však očekávalo, výsledek z obou telefonů je velmi podobný. Oba totiž mají 12 megapixelový fotoaparát s 1,22µ pixely a s clonou ƒ/2,2. Ve výsledku umí natočit UHD 4K video, které vypadá opravdu krásně.

Hlavní rozdíl je v držení obou zařízení. Každý z telefonů má úplně jinou velikost a pokud máte vetší ruce, bude pro vás snadnější držet stabilněji větší iPhone 6s. Autor videa podotkl, že se musel hodně snažit, aby iPhone SE udržel stabilně a aby obraz nebyl roztřepaný. Ani jeden z těchto iPhonů nemá optickou stabilizaci, tu obdržel pouze větší bratr s označením 6s Plus.

Jak již jsme v několika článcích uvedli, rozdíl je v předním FaceTime fotoaparátu. iPhone SE má totiž stejný přední fotoaprát jako starší iPhone 5s, který má 1,2 megapixelů a clonu ƒ/2,4. To však neplatí pro 6s, který má krásných 5 megapixelů a je tedy pro focení selfie lepší. Níže se můžete podívat jak na srovnání 4K videa, tak na srovnání fotografií.

iPhone SE

iphone_se_1
iphone_se_2
iphone_se_3
iphone_se_4
iphone_se_5
iphone_se_6

 

iPhone 6s

iphone-6s_1
iphone-6s_2
iphone-6s_3
iphone-6s_4
iphone-6s_5
iphone-6s_6

 

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.