Zavřít reklamu

Microsoft_mobile_Oy

Microsoft představil tento týden mnoho novinek. Jednou z nich byla chatovací robotka Tay, která měla za úkol komunikovat prostřednictvím Twitteru s reálnými uživateli a na základně komunikace se učit nové věty. Uživatelé začali robotce psát nesnášenlivé věty ze kterých se poté robotka učila. Poté se začala nesnášenlivě a sprostě vyjadřovat k národnostním menšinám. Po pár hodinách se z ní stala rasistka, která například obhajuje Hitlera. Microsoft po necelých 24 hodinách celý projekt pozastavil. Přesto nám společnost ukázala, že tato umělá inteligence je budoucností a domnívá se, že v nadcházejících měsících doslova zaplaví webové stránky.

O programech schopných komunikovat s uživatelem se vývojáři Microsoftu rozpovídali na konferenci Build. Nejprve ukázali světu upravenou virtuální asistentku Cortanu, která bude nově integrována i do populární aplikace Skype. Microsoft doufá, že o tyto boty bude velký zájem a pořídí si ho prakticky jakákoli firma. Microsoft proto představil i svůj balík nástrojů nazvaný Cortana Intellifence Suite, který umožní chatoavací boty jednoduše vytvářet. Restaurace nebo hotely jimi vybaví své webové stránky kde budou boti podávat relevantní informace všem zákazníkům. Microsoft má velké vize a chce naučit i tyto „roboty“ komunikovat mezi sebou. V případě restourace by jeden zarezervoval stůl a druhý by sdělil uživateli v kolik bude jeho jídlo připraveno.

Donedávna jednoho bota, Annu, používala na svých webových stránkách Ikea. Dříve ve svém prohlášení společnost uvedla, že Anna musela odpovídat zejména na urážky, nikoli na informace o produktech, které Ikea prodává.

tay-facebook

*Zdroj: Novinky.cz

Dnes nejčtenější

.