Zavřít reklamu

iPhone SE icon 7Poté, co minulý týden Apple spustil předobjednávky 4palcového iPhonu SE a 9,7-palcového iPadu Pro, dnes byl první den, kdy měli možnost si zákazníci nová zařízení koupit v maloobchodních prodejnách Applu. Vždy se na nová zařízení čekají poměrně velké fronty, to se však dnes nekonalo a žádné houfy lidí před Apple Story nebyly. Malý iPhone startuje v USA na ceně v přepočtu 9 500 Kč (bez cla, dph, atd.) a menší iPad Pro začíná na 14 300 Kč. U nás je to o něco horší a za iPhone SE zaplatíte 12 990 Kč a za iPad Pro 18 790 Kč.

Dnes byla spuštěna první vlna prodeje v těchto zemích: Austrálii, Kanadě, Hong Kongu, Japonsku, Novém Zélandu, Puerto Ricu, Singapuru,  Velké Británii, Amerických Panenských ostrovech a samozřejmě v USA.

Na začátku dubna se obojí nová zařízení objeví také v následujících státech: Albánie, Andorra, Rakousko, Bahrajnu, Belgie, Bosna, Bulharsko, Chorvatsko, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Řecko, Guernsey, Jersey, Maďarsko, Island, Indie, Irsko , Isle of Man, Itálie, Kosovo, Kuvajtu, Lotyšsko, Lichtenštejnsko, Litva, Lucembursko, Makedonie, Maledivy, Malta, Monako, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Rusko, Saúdská Arábie, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Tchaj-wan, Turecko a Spojené arabské emiráty.

Jak můžeme vidět na fotografiích, fronty se opravdu netvořily, což není zase tak velkým překvapením, když vezmeme v potaz, že před pouhými 6 měsíci Apple uvedl na trh iPhone 6s. Už i zprávy naznačovaly, že poptávka zase není tak velká a popularitu si získal pouze v rozvojovích zemích, jako je Indie a Čína.

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.