Zavřít reklamu

Apple drops icon

Dodavatelé potvrzují, že objednávky čipů, které Apple využívá ve svých produktech klesají. Lze říci, že objednávky v 2. čtvrtletí roku 2016 budou o málo vyšší než za 1. čtvrtletí roku 2016, a to navzdory zahájení prodeje iPhonu SE a nového 9,7 palcového iPadu Pro. Server DigiTimes s odvoláním na zdorje uvedl, že tržby v prvním týdnu po uvedení nových Apple produktů byly velkým zklamáním. Stejný server minulý rok přinesl zprávu, že Apple snížil objednávky iPhonu 6s a 6s Plus na pouhých 65 milionů kusů.

„Dodávka čipů pro nový iPhone SE nebude schopna kompenzovat pokles v dodávkách pro iPhone 6 a iPhone 6s Plus ve druhém čtvrtletí. Dodávka čipů ve zmiňovaném čtvrtletí bude přibližně čtyři až pět milionů kusů,“ napsal DigiTimes. Ale i přesto si iPhone SE, který je vzhledem totožný s iPhonem 5s, předobjednal v Číně rekordní počet lidí.

V lednu CEO Applu Tim Cook během konferenčního hovoru řekl, že by prodeje iPhonů měly pravděpodobně klesat do března tohoto roku. Společnost nejprve očekávala pokles tržeb o 5 až 10% oproti minulému roku, následně svůj odhad přehodnotila až na 15% pokles tržeb.

Apple předpovídá, že celkové tržby v 2. čtvrtletí roku 2016 se budou pohybovat mezi 50 a 53 miliardami dolarů. Pro srovnání, Apple v 2. čtvrtletí roku 2015 měl tržby okolo 58 miliard dolarů, což signalizuje největší meziroční pokles Applu za posledních třináct let. Vše jsou pouze odhady, jaká byla prodejnost doopravdy se dozvíme až 25. dubna, kdy Apple v 22:30 oznámí své finanční výsledky.

Processor A9X iPad Pro

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.